Yüksekovalılar: Evlerimizi terk etmeyeceğiz

Yüksekovalılar: Evlerimizi terk etmeyeceğiz

Basına sızan, Yüksekova Polis Evi'nde 10 Şubat'ta Hakkari Valiliği tarafından yapılan toplantıda Gever'e yönelik verilen operasyon talimatına dair konuşan Yüksekovalılar, Gever'i asla teslim etmeyeceklerini söyledi.

Hakkari'nin (Colemerg) Yüksekova (Gever) ilçesinde 10 Şubat'ta Yüksekova Polis Evi'nde Hakkari Valiliği tarafından yapılan toplantı ile ilgili "Gizli" ibareli "Operasyon tedbirleri" konulu 12 maddelik karar emrine dair belgeler önceki gün Dicle Haber Ajansı tarafından yayınlandı. 

Dicle Haber Ajansı, o belgeyi bugün Yüksekovalılara sordu:

53 yaşındaki Fatma Akdoğan: "Evlerimizi hiçbir şekilde terk etmeyeceğiz. Biz ölünce ancak o zaman bizleri çıkaracaktır evlerimizden. Öleceksek de topraklarımızda öleceğiz. Devletin tank ve topraklarına karşı savunmamızı yapacağız" 

Abdulaziz Demir: "Devlet Gever'de "işgalci" konumunda. Topraklarımızı asla terk etmeyeceğimizin bilinmesi gerekir. Buradan gitmesi gereken devlettir. Bizler neden gidiyoruz ki? Onlar topraklarımızı terk etsin. Çocuklarımız için nefsi müdafaamızı yani özsavumamızı yapacağız"

Nail Durmaz: "Gever'de, devlet de statüko da bitmiştir. Demokratik Özerklik artık hâkimdir. Eski devlet anlayışı bitmiştir. Bu operasyonlar da halkın huzuru için değil AKP'nin yeniden hâkim olması için yapılan operasyonlardır. Gerçekten halkın huzuru için bir şeyler yapılacaksa, halkın ilan ettiği ve kendi kendini yönettiği demokratik özerkliği tanımaları gerekir." 

Rojbin Dere: "Çocuklarımız ya da gelecek neslin düşman gölgesinde büyümemesi için, özgür büyümesi için bu direniş veriliyor. Bu direniş bir günlük ya da bir yıllık gelecek için değildir. Gelecek nesillerin kendi anadillerinde eğitim görmeleri, kendi tarih ve kültürlerini bilmeleri için veriliyor"

48 yaşındaki Canê Yurtseven: "Kürt halkının barış talebi her defasında karşılıksız kalıyor. Artık gençlerimizi öldürmekten vazgeçsinler, bizler bu davadan, bu yoldan vazgeçmeyeceğiz. Her defasında barış isteğimiz havada kalıyorsa biz de artık savaş diyoruz." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.