Yüksekovalı gence 'muhbirlik teklifi' iddiası

Yüksekovalı gence 'muhbirlik teklifi' iddiası

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Feryat İrçin adlı genç, polis olarak tanıtan bir kişinin kendisini arayarak muhbirlik teklifinde bulunduğunu iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Feryat İrçin (24) adlı genç, dün 17.00 sıralarında şahsi numarasından arandığını, arayan kişinin kendisini polis olarak tanıttığını ve Yüksekova’nın gündemi hakkında bilgi almak istediğini öne sürdü.

Arayan şahsı tanımadığını ve teklifini kabul etmediğini belirten İrçin, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

İrçin, savcılık ifadesinde şunları dile getirdi:

“… numaralı bir hattan kimliğini bilmediğim ancak kendisini polis olarak tanıtan bir şüpheli, bana ‘Sana yardım edeceğim, maddi veya manevi yardım vereceğiz, gel sen nerde görüşmek istersen ben oraya gelirim. Bir yemek yer, konuşuruz’ dedi. Hatta benim nişanlı olduğumu, düğün yapacağımdan dolayı maddi sıkıntı içerisinde olabileceğimi söyledi. Düğünüm olduğunda da bana bir hediye ve bir paket göndereceğini de söyledi. Ben de kendisine hiçbir yardımını kabul etmeyeceğimi söyledim, buna karşılık olarak haftasonu bi yerde buluşalım dedi.Eminim ki beni haftasonu tekrar arayacaktır. Bu şahıs benim nişanlı olduğumu, evneleceğimi de biliyordu ancak ben bu şahsı sesinden de tanıyamadım. Bu şüpheli şahsın tespit edilmesini talep ediyorum. Bu şahıs beni dolandırmaya veya hayatımı tehlikeye sokabilecek biri olabilir. Başıma birlşey gelirse beni arayan bu kişiden şüphelenirim. Bu nedenle şikayetçi ve davacıyım. Uzlaşmak istemiyorum, ekleyeceğim başka bir husus yoktur. Cep telefonumun HTS kaydının alınmasına rızam vardır.”

Konu hakkında Yüksekova Haber’e konuşan İrçin, “Beni arayan numarayı tanımıyorum, sesi de tanıdık gelmedi. Bana ‘Yüksekova’nın gündeminden bahset, sana yardım edeceğiz’ dedi. Ben de kabul etmedim. Yüksekova gençlerine de bu tuzağa düşmemeleri çağrısında bulunuyorum” şeklinde konuştu.

i-1-20160728151311.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.