Yüksekova’daki yasak Şemdinli’yi de etkiledi

Yüksekova’daki yasak Şemdinli’yi de etkiledi

Yüksekova ilçesinde, 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle çevre il ve ilçelerle bağlantısı kopan Şemdinli ilçesinde vatandaşlar, alternatif bir yolun açılmasını istedi.

ECEVİT BAY / YÜKSEKOVA HABER

ŞEMDİNLİ - Yüksekova’da 13 Mart Pazar akşamı ilan edilen sokağa çıkma yasağı Şemdinli ilçesini de etkiledi. Yasak kapsamında Yüksekova-Şemdinli karayolunun giriş-çıkışlara kapatılması nedeniyle çevre il ve ilçelerle ulaşımı kesilen Şemdinli halkı zor durumda kaldı.

Yol açılmaması durumunda temel yaşam malzemeleri konusunda ciddi sıkıntılar yaşayacağını belirten ilçe halkı, Van ve Hakkâri ulaşımını sağlayacak alternatif bir yolun açılmasını istedi.

i-2-913.jpg

Konuyla ilgili konuşan Şemdinli Esnaf ve Sanatkârla Odası Başkanı Muharrem Tekin, Yüksekova’da devam eden sokağa çıkma yasağıyla beraber Şemdinli’nin de diğer il ve ilçelerle ulaşımının kesildiğini söyledi.

Şemdinli’de şuan itibariyle birçok malzemenin tükendiğini dile getiren Tekin, “Şimdide birçok eksik oluştu. Bu yasağın uzun süreli devam etmesi durumunda Şemdinli’de de ciddi sıkıntılar olacaktır. Özellikle temel ihtiyaçlar ve gıda konusunda vatandaşlar ciddi sıkıntılar yaşayacaktır. Hastalar sıkıntı yaşıyor. Yüksekova’dan geçen bir çevre yolu var. İlçenin ovanın dışında giden bir köy yolu var. Burada acil durumlar olduğu zaman özel izin alınarak gidilebiliyor. Genel anlamda bütün vatandaşların geçebileceği açık bir yol yok. Biz sivil toplum kuruluşları olarak gerekli girişimlerde bulunacağız. Eğer bir yol açılmazsa bir soka çıkma yasağı resmi olmasa da fiili olarak uygulanmış olacak” dedi.

i-1-20160322121629.jpg

Tezgâhlarında malzemenin kalmadığını belirten Hamza Yılmaz adlı esnaf, Yüksekova yolu kapandığı ve Şemdinli ulaşımı sağlayacak başka yol olmadığı için sıkıntı çektiklerini söyledi.

Yol açılmaması durumunda daha büyük sıkıntılar yaşayacaklarını aktaran Yılmaz, “Yetkililerden bize bir yolun açılmasını istiyoruz. Vatandaşlar bu sıkıntıdan kurtulsun. Esnaf da kendi iş yerine malzeme alabilsin” diye konuştu.

i-3-432.jpg

Esnaflardan Tuncay Yılmaz ise, mevcut malzemelerin tükenmek üzere olduğunu ifade ederek, “Erzağımız yok, Millet de sıkıntı çekiyor. Bu olayların bitmesini istiyoruz. Memlekete barış, huzur gelsin. Kimse ölmesin. Biz bunu istiyoruz” şeklinde konuştu.

i-4-179.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.