Yüksekova'daki çocuklara güreş sporunu öğrenme imkanı sağlanıyor

Yüksekova'daki çocuklara güreş sporunu öğrenme imkanı sağlanıyor

Yüksekova’nın, Yüksekova Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ek binasında bulunan etüt merkezi ve spor salonu, çok sayıda öğrenciye ev sahipliği yapıyor.

Güngör Mahallesi 23 Nisan Caddesinde açılan genç ofisin içerisinde yer alan etüt sınıfı, müzik kulübü, bilişim sınıfı, resim atölyesi ve spor salonundan öğrenciler ücretsiz faydalanabiliyor. Yüksekova Gençlik Spor Merkezine bağlı açılan genç ofise, Vali Ali Çelik ve Kaymakam Ömer Çimşit destek veriyor. Hedefi doğrultusunda kendini geliştirmek isteyen çok sayıda öğrenci kurs yeri bulma konusunda sıkıntı yaşamıyor.

Kurumda sözleşmeli olarak güreş öğretmenliği yapan Vanel Han, güreş konusunda öğrenci yetiştirmenin değerli bir uğraş olduğunu belirterek. “Verdiğimiz eğitimin amacı güreşi daha ileri seviyelere taşımak. Bunun için, elimizden geleni yapıyoruz. Bu sporu öğrencilere sevdirip, yaptırma fırsatı sunan Sami Keskin müdürümüze şükran burçluyuz” dedi.

gures2.jpg

"Daha önce yer sıkıntısı yaşıyorduk"

Han daha önce hep kısıtlı imkanlarla bu dersleri verdiklerini ifade ederek, "Yer bulma konusunda baya sıkıntı yaşıyorduk. Ama şimdi hem temiz hem de her türlü malzememizin olduğu konforlu bir alan yaratıldı. Haftanın 7 günü ders veriyoruz. Benim güreş öğrencilerim 3 gruptan oluşuyor. Bunları; küçükler gurubu, küçük kız grubu ve yıldızlar grubu oluşturuyor. Yaklaşık 55’e yakın öğrencim var. Şuan ramazandan dolayı sadece Yıldız grubumla çalışıyorum. Güreş sporuna gelmek isteyen herkesi kabul edebilirim. Kapımız herkese açık. Amacım daha başarılı gençler yetiştirmek, umarım spor isteği hiçbir zaman eksilmez" dedi.

Yıldız grubunu oluşturan 8 ve 13 yaş aralığındaki öğrenciler de, güreş alanında kendilerine sunulan bu fırsatlar için emeği geçen herkese teşekkür etti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.