Yüksekova'da zırhlı araçtan açılan ateş sonucu 4 kişi hayatını kaybetti

Yüksekova'da zırhlı araçtan açılan ateş sonucu 4 kişi hayatını kaybetti

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde zırhlı araçtan bir iş yerine açılan ateş sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Edinilen bilgiye, sabah 10.00 sıralarında ilçenin Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Eski Cezaevi Kavşağı'ndaki bir iş yerine Kobra tipi zırhlı polis aracından ateş açıldı. Açılan ateş sonucu kurşunların hedefi olan Serhat Buldan, Nejdet İşözü, Rahmi Sefalı, Aydın Tümen hayatını kaybetti, Şemsettin Çakmakçı, Mehmet Ali Kaya ve Ayşehan Doğan isimli vatandaşlar da yaralandı.

Polis olayın ardından olay yerine kimseyi yaklaştırmazken aralarında haber takibine giden DHA muhabiri Yaşar Kaplan'ın da bulunduğu birçok kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi. Bir süre gözaltında tutulan DHA muhabiri Yaşar Kaplan'ın daha sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Ölü ve yaralıların kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesinde yoğun güvenlik önlemi alındı. 

Olayla ilgili Dicle Haber Ajansı'na konuşan ve İlçe Emniyet Müdürü ile görüştüğünü belirten HDP eski İlçe Eşbaşkanı Fikret Turgut, telefonla görüştüğü İlçe Emniyet Müdürü'nün kendisine "Zırhlı aracımız silahı tutukluluk yaptı" dediğini aktardı.

Olayla ilgili Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ile telefonla görüşen HDP Milletvekili Selma Irmak ise Vali Toprak'ın "zırhlı araçtan ateş eden polisin gözaltına alındığını ve olay hakkında inceleme başalttıklarını" söylediğini paylaştı.

i-1-20161008153037.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.