Yüksekova'da zarar gören okullar için yıkım kararı

Yüksekova'da zarar gören okullar için yıkım kararı

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, çatışmalardan dolayı zarar gören okullar için yıkım kararı verildiği öğrenildi.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yüksekova'da Hakkari Valiliği tarafından 13 Mart tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, yasak nedeniyle ilçede 2 aydan fazladır eğitim-öğretim verilemiyor. 

İlçedeki yasak esnasında çıkan çatışmalarda hasar gören okullar için yıkım kararı verildiği öğrenildi. 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin yaptıkları çalışmalar sonucunda ilçede eğitim veren Muharrem Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, Gazi, Cumhuriyet, Güngör, Süleyman Uğur Sıtkı, Vali Erdoğan Gürbüz ile Kuruköy ilk ve ortaokullarının kullanılamaz hale geldiği belirlendi. 

Çalışmalarının ardından "ağır hasarlı" oldukları gerekçesi ile söz konusu okullar için yıkım kararı alındığı bildirildi. Okulların yıkımına ve yeniden inşasına önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.