Yüksekova'da yılın ilk kar yağışı

Yüksekova'da yılın ilk kar yağışı

Yüksekova İlçesinde dört gündür etkili olan yağmur akşam saatlerinde yerini kar yağışına bırakırken, sabah saatlerinden itibaren Hakkari kent merkezine de yılın ilk karı yağdı.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA  - Yüksekova ilçesinde dört gündür etkili olan yağmur hayatı olumsuz etkiliyor. Zaman zaman şiddetin artırarak devam yağmur bugün akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

İki gün önce yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı bugün akşam saatlerinde ilçe merkezine yağdı.

haberinfotograflari.gif

KAR YAĞIŞI İLÇEDE HAYATI FELÇ ETTİ

Karla karışık yağmurun ardından etkili olan kar yağışı ilçeyi beyaza bürüdü. Sabah saatlerinde  etkisini artırarak sürdüren kar yağışı nedeniyle Yüksekova - Şemdinli ve Yüksekova Esendere Karayolu trafiğe kapandı.

Yer yer 50 santimi bulan kar kalınlığı nedeniyle köy ve mezraların da yolu kapanırken, elektriklerin de kesik olduğu ilçe ve bağlılarında yurttaşlar zor anlar yaşıyor.

İlçeye bağlı çok sayıda köy ile mezranının yolu trafiğe kapalı durumda iken ilçe kaymakamlığı bünyesinde karla mücadele ekibi kurulması için çalışmalara başlandı.

İlçeye kar yağışının önceki senelere göre erken başladığını belirten yurttaşlar, birçok besicinin de kar yağışına hazırlıksız yakalandığını söyledi.

HAKKARİ'DE DE KAR ESARETİ BAŞLADI

Hakkari kent merkezinde de son günlerde etkili olan sağanak yağış, sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kent merkezine yağan yılın ilk karı hayatı olumsuz etkiliyor.

Yağış nedeniyle kent merkezindeki birçok enerji nakil hattında kopmalar meydana gelirken, sabah saatlerinen itibaren kent merkezi elektriksiz kaldı. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan yurttaşlar ve sürücüler de zor anlar yaşadı.

ŞEMDİNLİ'DE DE ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANIYOR

Yüksekova'daki kar esareti Şemdinli'de de hayatı olumsuz etkiledi.

Yüksekova'dan Şemdinli'ye enerji aktarımı yapan enerji nakil hatlarının kopması nedeniyle Şemdinli ilçesinde de elektrik kesintisi yaşanıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum