Yüksekova'da yıkılan evinin önünde nöbet tutuyor

Yüksekova'da yıkılan evinin önünde nöbet tutuyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bombardımanda evi hasar gören 7 çocuk babası Halit Düz, yıkılan evinin önünde sabahlıyor.

İlçede 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 30 Mayıs tarihinde kısmi zamanlı olarak kaldırılmıştı. Yasaktan önce göç eden ailelerin ilçeye dönüşleri sürüyor. Cumhuriyet Mahallesi'nde ikamet eden birçok vatandaş duvarları yıkılan ancak içerisinde eşyaları bulunan evlerinin nöbetini tutmaya başladı. 7 çocuk babası Halit Düz de evinin nöbetini tutanlardan biri.

Yasak öncesi İstanbul'a göç ettiğini belirten Düz, "İstanbul'daki oğlumun yanına taşınmıştım. Yasak kaldırıldıktan sonra ailemi orada bırakarak evin durumuna bakmaya geldim. Evime büyük hasar verilmiş. Duvarları hep yıkılmış. Birçok eşyamız çalınmış. İçeride sağlam kalan eşyalarımıza sahip çıkmak için burada gece gündüz nöbet tutuyorum" dedi.

İKİNCİ KEZ GÖÇ DURUMU YAŞADI

Evine ağır hasar raporu verildiğini belirten Düz, "Evimin yıkılmasını istemiyorum. 90'lı yıllarda ilçeye bağlı Tuğlu köyünden göç ederek buraya taşındık. Bir süre sonra aldığımız köy tazminatlarıyla ve biraz da kredi çekerek bu evi yapmıştım. Sonra bu sene bu olay çıktı. Bir kez daha göçmen durumuna düştük, İstanbul'a gittik. 2 kezdir göç durumu yaşadık. Allah barış, huzur, saygı ve sevgi getirsin. Başka bir şey istemiyoruz. Yeter ki cana bir şey gelmesin" şeklinde konuştu.

Sabaha kadar dışarıda uyuduğunu ve sahur ve iftarları da burada dağıtılan yardımlar sayesinde yaptığını belirten Düz, "Mecburen burada kalıyorum. Elektrik yok, su yok. Allah sabır versin. 3'ü üniversite öğrencisi 7 çocuğum var. Zararımın karşılanması için başvuruda bulundum, işlemlerin sonuçlanmasını bekliyorum" ifadelerine yer verdi.

ev3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.