Yüksekova'da yaşamını yitiren 12 kişinin cenazesi Erzurum’a gönderildi

Yüksekova'da yaşamını yitiren 12 kişinin cenazesi Erzurum’a gönderildi

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Yüksekova’da farklı tarihlerde çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren 12 kişinin cenazesi otopsi işlemi için Erzurum'a gönderildiğini söyledi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Yüksekova'da üç haftayı geride bırakan sokağa çıkma yasağı devam ederken, ilçede çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren 12 kişinin cenazesi otopsi işlemleri için Erzurum'a gönderildi.

İlçede bulunan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan’ın verdiği bilgiye göre, Yüksekova’da farklı tarihlerde çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden ve cenazeleri Yüksekova Devlet Hastanesi’nde bekletilen ve henüz kimlikleri öğrenilemeyen 12 kişinin cenazesi, hastanedeki işlemlerinin ardından Erzurum Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

haberingoruntuleri.gif

Bugün sabah saatlerinde yola çıkarılan cenazelerin kimlik tespiti ve otopsi işlemlerinin ardından aileleri tarafından alınması bekleniyor.

Üçüncü haftasını dolduran sokağa çıkma yasağı nedeniyle ilçede yaşananlara ilişkin de bilgi veren HDP’li Zeydan, yasağın ilk günlerinden bu yana, Orman, Kışla, Mezarlık, Cumhuriyet, Güngör ve Dize mahallelerinde bombardıman ve çatışmaların devam ettiğini söyledi.

Zeydan, ilçede bulunan diğer HDP’li Vekiller Lezgin Botan ve Nihat Akdoğan ile birlikte ‘Can güvenlikleri’ gerekçe gösterilerek, bulundukları evden dışarı çıkmalarına izin verilmediğini kaydederek, yasak nedeniyle hem ilçede kalan halkın hem de ilçeye bağlı köylerde yaşayan halkın büyük bir mağduriyet yaşadığını anlattı.

"DÜN KURUKÖY'E DE OBÜS TOPU DÜŞTÜ"

Vezirlik köyünde göz altına alınıp bugün tutuklanan 4 kişinin ailelerinin kendilerine verdiği bilgiyi de paylaşan Zeydan, şunları söyledi: “ 4 kişinin aileleri çocuklarının ağır işkenceye maruz kaldıklarını anlattılar. Bunu çıkarttıkları mahkemede SEGBİS sitemi üzerinden görülüyor. Dün Kuruköy’e de bir obüs topu düşmüştü. Köy sakinleri can güvelikleri nedeniyle köyden çıkmak istiyorlar. Bunun için bir koridor açılması gerekir. Köylüler hayvanları ile birlikte çevre köylere geçmek istiyorlar. Ancak bu konu ile ilgili olarak yetkililer ile yaptığımız görüşmelerden sonuç alamadık”

Sokağa çıkma yasağı ile birlikte ilçede 1990’lı yılları aratmayan manzaralar ile karşılaşıldığını ve büyük bir hukuksuzluk yaşandığını ileri süren Zeydan, Yüksekova’daki yıkımın önüne geçilmesi için kamuoyunun, sivil toplum örgütlerinin demokratik tepkilerini dile getirmesi gerektiğini belirtti.

HDP'li Zeydan, yaşamını yitiren 12 kişinin cenazesinin Erzurum'a gönderildiği bilgisini, kişisel Twittter hesabından da paylaştı.

Daha önce de Yüksekova'da çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren 10 kişinin cenazesi Erzurum'a gönderilmişti. 

i-1-20160402153318.jpg

1-20160402170012.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.