Yüksekova'da yaşam alanlarına dökülen çöpler tepki topluyor

Yüksekova'nın Eski Kışla Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından Kılıçak ailesinin yaşadığı evinin yakınına atılan kül torbaları ve çöpler ailenin tepkisine neden oldu.

Yüksekova'nın Eski Kışla Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından 524 nolu sokakta bulunan Kılıçak ailesinin yaşadığı evin yakınına çöp torbaları atıldı.

Evinin yakınına boşaltılan çöp torbalarından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Özlem Kılıçak, "Olayı benim çocuklarım görmüş, siyah bir araçtan çöp torbalarını indiren 2 adam, küçük çocuklarımın uyarılarına hiç aldırış etmeden çöplerini buralara attılar" dedi.

"Buralarda başka insanların da yaşadığı unutulmamalı"

Çevreye yapılan bu çirkinliklerin ilk olmadığını ifade eden Kılıçak, "Bu olaylar hep yaşanıyor. Ben bu vaziyeti, muhtar ve belediyeyi arayarak halledebilirdim ama bunun paylaşılarak insanların artık ciddiyeti anlamasını istedim. Benim yaşadığım alan temiz olsun ama diğer yerler beni ilgilendirmiyor düşüncesi çok bencilce geliyor bana, buralarda başka insanların da yaşadığı unutulmamalı" dedi.

cop2.jpg

"Çevreye verilen zarar herkesi mutsuz ediyor"

Rüzgarla birlikte kül ve çöplerin hem evlere hem de çevreye zarar verdiğine değinen Kılıçak, "Normalde buralarda çocuklar oyun oynuyor ama şu anda bu durumdan kaynaklı oynayamıyorlar. Çevreye verilen zarar herkesi mutsuz ediyor" dedi.

Çevreyi kendi evi gibi temiz tutmaya çalıştığını belirten Kılıçak, "Başka insanların da öyle olmasını istiyorum. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok" dedi.

Kılıçak, son olarak insanları çevreye karşı duyarlı olmaya davet etti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum