Yüksekova'da yasaktan sonra yapılması planlanan çalışmalar açıklandı

Yüksekova'da yasaktan sonra yapılması planlanan çalışmalar açıklandı

Hakkari valiliği, sokağa çıkma yasağının yarın saat 06.00'dan itibaren kaldırılacağı Yüksekova'da, önümüzdeki süreç içerisinde yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

ERKAN ÇAPRAZ / YÜKSEKOVA HABER

Hakkari Valiliği'nden Yüksekova'da yapılması planlanan çalışmalar hakkında yapılan açıklama şu şekilde:

"ZARAR TESPİTİ VE KENTSEL DÖNÜŞÜM

- Vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin ivedilikle giderilmesi amacıyla İlçemizde terörden dolayı zarar gören konutlar ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız teknik elemanlarınca hasar tespitleri yapılmaya başlanmıştır.

- Yapılacak hasar tespitlerin ardından İlçemizde 10 bin TL ve altında zararı olan binaların zararları ile ilgili tespit çalışmaları sokağa çıkma yasağının kaldırılmasından hemen sonra hızlı bir şekilde yapılacaktır.

- 10 bin TL ve üzeri zararı olan binalar ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız vatandaşlarımıza yönelik öncelikle uygun konut vermek veya başka alternatifler geliştirmek ve bunları vatandaşlarımız ile paylaşarak en güzelini yapmak için çalışmalara başlamıştır.

- Vatandaşlarımızın eşya zararları ile ilgili ödemeler de tespit çalışmalarından sonra ivedi bir şekilde yapılacaktır.

- İlçemizde çocuklarımızın eğitimlerine en kısa zamanda başlanılacak olup; zarar gören okullarımız hızla onarılacaktır.

- Diyanet İşleri Başkanlığımızca zarar gören camilerimizin onarımları en kısa sürede tamamlanacaktır.

- İlçemizde TOKİ tarafında konut yapımı için rezerv arazi oluşturma çalışmaları devam etmektedir.

- İlçemizde içinde parklar, oyun sahaları, taziye evleri, sosyal donatı alanları, camiler, okullar, gençlik merkezleri vb. konforlu bir yaşam için gerekli tüm donanımların yer alacağı yeni bir imar planı çalışması Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca hızla yürütülmektedir.

SOSYAL DESTEK VE İSTİHDAM

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız uzman ekiplerince vatandaşlarımıza ziyaretler gerçekleştirilmiş ve sorunlar çözüm için ilgili mercilere iletilmiştir. İlçeden ayrılmış olan vatandaşlarımızın dönüşünden sonra da ziyaretler devam edecektir.

- İlçemizden taşınmış veya ilçede oturan, mağdur olan vatandaşlarımıza nakdî ve aynî yardımlar yapılmış ve yapılmaya devam edilecektir.

- Bu süreçte ilçemizde ekonomik canlılık sağlamak ve mağdur olan vatandaşlarımıza istihdam sağlamak amacıyla İş-Kur Müdürlüğü vasıtasıyla Yüksekova’da vatandaşımıza toplum yararına çalışma projesi kapsamında sigortalı istihdam imkânı sağlanacaktır. Ayrıca bu vatandaşlarımıza meslek eğitimi vermek için kurslar başlatılacaktır.

- Yüksekova İlçemizde bölücü terör örgütü mensuplarının yerleştirdiği patlayıcılar sebebiyle zarar gören esnaflarımızın zararlarının tespiti için çalışmalara vatandaşlarımızın dönüşüyle birlikte hızlı bir şekilde başlanacak olup, gerekli ödemeler yapılacaktır.

 - Basit usulde vergiye tâbi küçük esnafımıza sosyal destek verilecektir.

ALTYAPI VE KALKINMA

 - Halk Bankası'ndan zarar gören esnafımıza faizsiz kredi imkânı sağlanacaktır.

- İller Bankası aracılığı ile Kaymakamlığımızca su ve kanalizasyon şebekeleriyle ilgili teknik çalışmalara başlanmış olup, onarım ve gerekiyorsa yeniden yapım ihaleleri en kısa zamanda yapılarak onarımlarına/ yapımlarına başlanılacaktır.

- Karayolları Genel Müdürlüğümüzce şehir içi yolların asfalt yapılması ile ilgili tespit çalışmalarına başlanmış olup, mahalle yollarımızın bitümlü sıcak karışım (BSK) yol olarak yapılması çalışmaları devam etmektedir.

- Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da tarımsal alanda vatandaşlarımıza katkı sunmak amacıyla başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olmak üzere İl Özel İdaresi ve Kalkınma Ajansı aracılığı ile projeler geliştirilecektir.

- İlçemizin ekonomik gelişimi için Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili altyapı çalışmaları devam etmektedir.

DİĞER ÇALIŞMALAR

- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İlçemizde yürütülen hasar tespit çalışmaları için irtibat bürosu açılmıştır.

- Yeniden yapılanacak olan Yüksekova İlçemiz, vatandaşlarımız ile yapılacak olan istişareler ile en güzel şekilde imar edilecektir.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI HAKKÂRİ İRTİBAT BÜROSU

Biçer Mah. Medrese Yanı No:41

Telefon: 0438 211 60 20 / Faks: 0438 211 62 75 

E-posta: [email protected]

YÜKSEKOVA KAYMAKAMLIK İLETİŞİM

Telefon: 0438 351 40 27-351 13 22 / Faks: 0438 351 49 82

E-posta: [email protected] "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.