Yüksekova'da yasak üçüncü gününde

Yüksekova'da yasak üçüncü gününde

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar devam ederken, ilçede bulunan HDP'li Akdoğan, ilçede top, tank ve mermi seslerinin birbirine karıştığını söyledi.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart’ta ilan edilen ve bugün üçüncü gününe giren sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar devam ediyor. Yasağın ilk iki gününde gündüzleri sakin geçerken dün akşam havanın kararması ile birlikte top atışları arttı.

İlçede konuşlu bulunan Efeler Taburu ve Dağlıca yolu üzerindeki Kamışlı (Sinava) Karakolu’ndan akşam saat 20.00'den itibaren Cumhuriyet, Eski Kışla, Mezarlık, Orman ve Güngör mahallelerine yönelik havan topu atışları yapıldı.

Farklı noktalardaki ev ve iş yerlerine çok sayıda topun isabet ettiği bilgisi gelirken, üçüncü gününe giren operasyonlarda herhangi bir ölüm yada yaralanma olayı olup olmadığı öğrenilemedi.

Sabah saatlerinde ise operasyon ve top atışlarının Güngör ve Cumhuriyet Mahallelerinde yoğunlaştığı öğrenildi.  

İlçede bulunan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, dün akşam saat 20.00’dan bu yana bir taraftan yoğun bir kar yağışının olduğunu, diğer taraftan silah, tank, top ve mermi seslerinin birbirine karıştığını söyledi.

Akdoğan, yaralananların olabileceği bilgisine de ulaştıklarını kaydederek, zırhlı araçlar eşliğinde 3 ambulansın Yüksekova Devle Hastanesi’ne gittiiğini belirtti.

Bütün mahallerinde sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçenin giriş ve çıkışları da kapalı tutuluyor.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.