Yüksekova’da yasak onuncu gününde

Yüksekova’da yasak onuncu gününde

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağı onuncu gününe girdi. Yoğun bombardımanın devam ettiği ilçede 3 kişinin cenazesi hastaneye kaldırılırken, 88 yaşındaki bir vatandaş da mahsur kaldı.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Yüksekova’da 13 Mart'ta ilan edilen ve bugün onuncu gününe giren sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Yasağın ilk gününden beri ilçede konuşlu bulunan Efeler Taburu ile İlçe Alay Komutanlığı’ndan Orman, Kışla, Mezarlık, Cumhuriyet ve Güngör Mahalleleri’ne top atışı yapılıyor.

Bombardımanda bir çok ev ve işyeri kullanılamaz hale gelirken, öğretmen evi ve ilçe emniyet müdürlüğüne de top mermileri isabet etti.

Dün akşam saatlerinden beri Güngör ve Cumhuriyet Mahallelerinde başlayan yoğun bombardımanın devam ederken, Şemdinli yolu üzerinde konuşlanan tanklardan Orman Mahallesi’nin iç tarafına top atışı yapılıyor.

Öte yandan akşam saatlerinde isimleri öğrenilemeyen biri kadın 3 kişinin cenazesinin Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı ileri sürüldü.

88 yaşındaki Ahmet Çalış isimli vatandaşın Yeşilde Mahallesi Nedim Zeydan Caddesi 204 nolu sokaktaki 2 katlı toprak evde mahsur kaldığı belirtildi. Haber merkezimize ulaşan Çalış’ın yakınları Ahmet Çalış’ın bulunduğu yerden tahliye edilmesini istedi.

ft-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.