Yüksekova'da yasak ikinci ayında

Yüksekova'da yasak ikinci ayında

Yüksekova'da 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ikinci ayını geride bıraktı. Operasyonların sona erdiği ilçede yasağın devam ettirilmesi tepkilere yol açıyor. Yüksekovalılar ‘Operasyonlar bittiyse biz niye dönemiyoruz?’ diye soruyorlar.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - 2015 Temmuz’undan beri başlayan; askeri, polisi, PKK’lisi ve sivili ile bin 500’ü aşkın kişinin yaşamına mal olan çatışmalı süreç bütün yakıcılığı ile devam ederken, çatışmalı sürecin bir parçası haline gelen sokağa çıkma yasakları da dünyada benzeri görülmemiş bir şekilde sürdürülüyor.

Yüksekova, Cizre, Nusaybin, Sur, Silopi, Derik, İdil, Varto ilçe merkezleri ile Şırnak kent merkezinde ilan edilen ve ayları bulan sokağa çıkma yasakları can yakmaya devam ediyor.

1-20160511174201.jpg

Yüksekova’da 13 Mart tarihinde hendek ve barikatların kaldırılıp ‘huzuru sağlamak’ iddiası ile ilan edilen yasak ikinci ayında oysa operasyonlar yaklaşık bir aydır sona ermiş durumda.

Genelkurmay Başkanlığı’nın ‘Operasyonlar’ bitti şeklinde açıklama yapması ve önceden ilçeye sevk edilen bazı birliklerin ayrılması bile yasağın kaldırılmasına yetmiyor.

Resmi makamlardan yasağın akıbeti ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmaması zaten güç koşullarda yaşam savaşını sürdüren binlerce Yüksekovalıyı endişeye sevk ediyor.

Sosyal medyada dolaşıma sokulan görüntüler üzerinden evlerindeki tahribatla ilgili bilgi edinmeye çalışan Yüksekovalılar yasağın kaldırılacağı ve evlerine dönecekleri günü iple çekiyorlar.

‘Operasyonlar bittiyse biz evimize niye dönemiyoruz?’ diye soran Yüksekovalılar evlerinin harap olmasına mı yansın yoksa bir şey olmaz diye geride bıraktıklarına mı bilemiyorlar.

Hatırı sayılır Yüksekovalı bir mühendis, evinin yakılıp yıkılmasına değil, diplomasının, çocukluk resimlerinin ve hatıra defterinin yanmasına içerlendiğini söylüyor. 

Zaten kısıtlı olan iş sezonunda evlerine dönüp yıkılan evlerini ve iş yerlerini onarmayı planlayan vatandaşlar bu belirsiliğe son verilmesini isityorlar. 

Dışarda bulunan onbinlerce Yüksekovalı Twitter'da  kampanyası başlattılar. Kampanyaya yoğun ilgi varken yetkililerin oluşan kamuoyuna duyarsızlığı ise eleştiri konusu oluyor. 

3-547.jpg

2-825.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.