Yüksekova'da yasak  6'ıncı gününde

Yüksekova'da yasak 6'ıncı gününde

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı 6’ıncı gününe girdi. Top atışları ilçenin 5 mahallesinde yoğunlaşırken, yapılan bombardımanda yüzlerce ev ve işyerinin yerle bir edildiği bilgisi geliyor.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA – Yüksekova’da barikat ve hendeklerin kapatılması gerekçesi ile 13 Mart Pazar akşamı ilan edilen ve bugün 6’ıncı gününe giren sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Yasağın başladığı ilk günden itibaren Orman, Kışla, Mezarlık, Güngör, Cumhuriyet ve Dize mahallelerine yönelik başlatılan yoğun top atışları ise sürüyor.

İlçede konuşlu bulunan tümen komutanlığı ve Efeler Taburu ile Dağlıca yolu üzerindeki Kamışlı (Sinava) Karakolundan ilçeye havan ve obüs topu atışları yapılıyor. Şemdinli yolu üzerindeki eski polis noktasına yerleştirilen 3 tanktan da ilçeye doğru ateş açılıyor. 

haberingoruntuleri.gif
Bugünkü operasyonlar Güngör ve Cumhuriyet Mahallerinde yoğunlaşırken, her iki mahallede bulunan çok sayıda ev ve işyerinin yerle bir edildiği öğrenildi.

İlçenin bazı noktalarında dumanlar yükselmeye devam ederken, 6 gündür süren operasyonlarda herhangi bir can kaybı olup olmadığı bilgisine ulaşılamadı. İlçede elektrik kesintisinin yanı sıra zaman zaman internet ve telefon şebeklerinde de sorunlar yaşanıyor. 

haberinfotograflari.gif
Öte yandan dün akşam saatlerinden bu yana Hakkari’de başlayan hava hareketliliği sabah saatlerine kadar devam etti. F- 16 savaş uçaklarının yanı sıra çok sayıda helikopterin de Federal Kürdistan Bölgesi sınırına yöneldiği görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.