Yüksekova'da yasağa 'bayram' ayarı

Yüksekova'da yasağa 'bayram' ayarı

Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yasağın kapsamı değiştirildi.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yasak saatleri değiştirildi. İlçede zırhlı araçlardan yapılan anonsta, Ramazan ayı boyunca saat 23.00 ile saat 06.00 arasında uygulanan yasağın uzatıldığı belirtilerek, yasağın 00.00 ile 04.00 arasında uygulanacağı kaydedildi.

Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet de Facebook sayfasında yasağın değiştirilmesine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Milletçe dayanışmamızı sağlayan milli ve dini bayramlarımız ülkemizin ve milletimizin birbirine daha güçlü bağlanmasına, küskünlüklerin son bulmasına, eş dost ve akraba ziyaretleri ile güzel hasletlerimizin ortaya çıkmasına vesile olmakta ; esnaf ve iş yerlerinde çarşı, pazar bereketinin artması gibi alışveriş hayatını da canlandırmaktadır.

Hakkâri Valimiz Sayın Cüneyt Orhan Toprak ile görüşmelerimiz sonrasında sayın valimizin yukarıda belirttiğimiz hassasiyetleri de dikkate alarak kaymakamlığımıza talimatları doğrultusunda, Ramazan Bayramı Arife günü olan 4 Temmuz 2016 gününden başlamak üzere bayram süresi boyunca İlçemizde sokağa çıkma yasağı süresi akşam 23. 00 yerine 24.00 olarak belirlenmiş olup ayrıca Bayram namazı için de aynı hassasiyet gösterilerek saat 4.00 itibariyle de vatandaşlarımızın bayram namazına katılmaları hususunda gerekli kolaylık sağlanacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.