Yüksekova’da toplanan yardımlar Ezidi ailelere ulaştırıldı

Yüksekova’da toplanan yardımlar Ezidi ailelere ulaştırıldı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde toplanan ve çoğunluğu yaşamsal malzemeden oluşan yardımlar, IŞİD zulmünden kaçarak Roboski’ye gelen Ezidi ailelere ulaştırıldı.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Federal Kürdistan bölgesinden Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çetelerinin vahşetinden kaçarak Şırnak’ın Uludere (Roboski) ilçesindeki bazı okullara ve kurulan çadırlara yerleştirilen binlerce Şengalli Ezidi aileye, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Yüksekova İlçe Örgütü öncülüğünde kamyonlar dolusu gıda yardımı ulaştırıldı.

DBP İlçe Örgütü Başkanı Fikret Turgut, Yüksekova Belediye Başkan yardımcısı Hüsnü Beşer,  Yardım Komisyonu yetkilileri ve beraberindeki partililer, okullara ve çadırlara yerleştirilen Ezidi ailelerle bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi. 

Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan DBP Yüksekova İlçe Başkanı Fikret Turgut, Ezidi ailelerin IŞİD çeteleri katliamından kaçıp Roboski’ye geldiklerini hatırlatarak, yabancı bir yere değil kendi topraklarına geldiklerini söyledi.

Rojava, Şengal ve Maxmur’da Kürt güçlerinin, IŞİD çetelerinin saldırılarına güçlü bir şekilde karşı koyduklarını belirterek, “Emperyalist ülkeler Kürtlerin ilerlemesini istemiyorlar. Fakat Kürtler her yerdeki mücadeleleriyle bu güçlere en iyi şekilde cevap veriyor. Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz; IŞİD çetelerinin İslam dini adına insanları katlederek tekbir getirmelerine rağmen neden halen terör örgütü olarak görülmüyor? Herkes bilsin ki Kürt halkı her zaman hazırdır, her zaman seferberdir ve birliktir. İnanıyorum ki bu IŞİD çetelerinin üstesinden en iyi şekilde gelinecektir. Tüm Ezidi ailelerimize de hoş geldiniz diyorum. Elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız” diye konuştu.

Ezidi aileler de terk etmek zorunda kaldıkları topraklarda IŞİD çetelerinin büyük bir katliam yaptıklarını belirterek, kimsenin bu dram karşısında sessiz kalmaması gerektiğini söylediler.

o1-003.jpg

o2-003.jpg

o3-004.jpg

o4-002.jpg

o5-001.jpg

o6-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.