Yüksekova'da şüpheli asker ölümü

Yüksekova'da şüpheli asker ölümü

Yüksekova'ya bağlı Uzunsırt karakolunda askerlik yapan Sedat Taşdemir nöbet tuttuğu mevzide ölü bulundu. Ölen askerin yakınları Sedat'ın kendilerine bir komutanın sürekli kendisiyle uğraştığını ve çok acı cektigini söylediğini kaydetti.

Uzunsırt karakolunda askerlik yapan ve terhisine dört ay kalan Ağrı'lı Sedat Taşdemir, dün öğlen sıralarında bomba atar mevzisinde ölü bulundu. İntihar ettiği iddia edilen Taşdemir'in cenazesi Van askeri Adli Tıp Morguna kaldırıldı. Cenaze burada yapılacak otopsinin ardından Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine bağlı Gozucuk köyünde topraga verilecek.

Tasdemir'in yakınları ise olayın sıradan bir intihar vakası olmadığını düşünüyor. Aile cenazenin kendilerine teslimi sırasında sadece 'psikolojik sorunları vardı. Kaç defa doktora gitti' denildiğini aktardı. Aile buna inanmadıklarını, psikolojik sorunu olan askere silah verilmesinin düşündürücü olduğunu söyledi. Sedat"ın sürekli olarak telefonda 'bir komutan var. Bana çok cektiriyor' dediğini söyleyen yakınları olayın peşini birakmayacaklarini da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.