Yüksekova'da suları akmayan mahalleliye itfaiye araçları su taşıyor

Yüksekova'da suları akmayan mahalleliye itfaiye araçları su taşıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki bazı mahallelerde içme suyu sorunu yaşanıyor.

Yüksekova'nın Esentepe mahallesinde yaşanan su kesintileri vatandaşları bezdirdi. İlçede uzun yıllardır süren içme suyu probleminin giderilmesi için 2017 yılında arıtma tesisinin temeli atılmış, dönemin kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ilk kazı çalışmasında, 2018 yılı sonunda tesisin faaliyete geçeceğini ve Yüksekova'da 50 yıl boyunca içme suyu sorununun olmayacağını söylemişti. Ancak Yüksekovalılar 2020'ye de içme suyu sorunu ile girdiler.

İTFAİYE MAHALLELİYE SU TAŞIYOR

Esentepe mahallesi, ilçedeki su sorununun yaşandığı mahallelerden biri. Yüksekova Belediyesi İtfaiye ekipleri, mahalle sakinlerinin su ihtiyacını itfaiye araçları ile su taşıyarak karşılamaya çalışıyor. Mahalle sakinleri itfaiye aracından sırayla doldurdukları su bidonlarını evlerine taşıyor.

Mahalle sakinlerinden Ersin Akman, "2 aydan fazladır su sorunumuz var. Gördüğünüz gibi itfaiyenin su tankından su taşıyoruz. Bu çamurlu yollardan bidonları taşıyoruz. Yetkililer sürekli virüsten korunmak için ellerimizi yıkamamızı tavsiye ediyor. Biz bazen elimizi yıkayacak su bulamıyoruz. Yetkililere birkaç kez bildirdik. Mahalle yüksek olduğu için suyun yukarı çıkamadığını ve suyun yetersiz olduğunu söylüyorlar. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz" dedi.

KAYMAKAM DOĞRAMACI: TEK ÇÖZÜM ARITMA TESİSİNİN HAYATA GEÇMESİDİR

Öte yandan son zamanlarda Yüksekovalılar sosyal medya üzerinden de sık sık ilçenin su sorununu dile getiriyor. Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, vatandaşın özellikle twitter üzerinden yazdığı mesajlara zaman zaman cevap vererek problemin nedenini anlatmaya çalışıyor. Kaşıkçı son olarak bir vatandaşa su sorunuyla ilgili yazdığı cevapta şunları yazdı: "Şimdi size nasıl cevap versem bilemiyorum. Hem Kaymakam hem Belediye Başkan Vekili olarak söylüyorum bu konunun tek çözümü arıtma tesisinin hayata geçmesidir. İlçemizde Su kesintisi söz konusu değildir. 14 kaynaktan sondajla su çekilmektedir lakin kaynak yetersiz kalmaktadır. Keşke yıllarca bu şehri yönetenler zamanında şehrin gerçek sorunları olan su, imar, düzensiz kentleşme, sosyal kültürel alanlar vb. konularla ilgilenselerdi, yaşanabilir bir şehir inşaa etselerdi. Bu zor zamanda bu konuyu konuşmuyor olacaktık. Biz sizin için çalışıyoruz."

su-sorunu-icme-suyu2.jpg

İlgili Haberler
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum