Yüksekova'da su kesintisi!

Yüksekova'da su kesintisi!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin yüzde 80’ine su verilmesini sağlayan 13 nolu sondaj bir hafta arayla 5'inci kez arızalandı.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yeşildere Mahallesinde bulanan ve ilçenin yüzde 80'ine su verilmesini sağlayan Kesun kuyusundaki 13 nolu sondaj bir hafta arayla 5'inci kez arızalandı.

Arızanın enerji düzensizliğinden kaynaklandığı belirtilirken, Yüksekova Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü ekipleri, söz konusu sondajda onarım çalışmalarına başladı.

Belediye teknikerleri tarafından kuyudan alınan arızalı sondajın yerine yedeği indirilirken, ilçeye akşam saatlerinde tekrar su verileceği öğrenildi.

Yaşanan arızalarla ilgili açıklamada bulunan Su İşleri Müdürü İsmet Taşçı, “İlçemizde son günlerde yaşanan su sıkıntıları elektrik düzensizliğinden kaynaklanıyor. İlçeye 11 adet sondaj ile su veriyoruz. Bu sondajların en önemlisi Yüksekova’nın %/80’nini besleyen Kesun kuyusundaki 13 nolu sondajdır. Haftada yaklaşık 10 sondajımız arızalanırken kesun kuyusundaki sondajımız bir hafta içerisinde 5 kez arızalandı. Her defasında tüm imkanlarımızı seferber ederek acil bir şekilde onarım çalışmalarına başlıyoruz. Acil bir şekilde kuyudan aldığımız arızalı sondaj yerine yedeğini indiriyor ve ilçeye en kısa süre içerisinde tekrar su veriyoruz" dedi.

Sondajlar için her türlü donanımın olduğunu aktaran Taşçı, "Yurttaşların mağdur olmaması için Yüksekova Belediyesi 100 bin TL vererek 550 kwlık jeneratör aldı. Fakat Jeneratör 24 saat sürekli çalışamıyor. Ayrıca jeneratör elektrik kesildiğinde çalışıyor. Şikayetimiz daha çok elektrik düzensizliği. Hattımızda elektrik 100 volt iken aniden 350 volta çıkabiliyor. Bu durumda yükselticilerde faal olarak çalışmıyor. Elektriğin sürekli iniş çıkışlarından kaynaklı sayısız arıza meydana geliyor. Yeni trafo kurarak yükseltici aldık. Ancak düşük enerjiden dolayı yükselticileri zorluyoruz, bu kez de trafoda termik atmaya başlıyor. Sondajların çalışması için faz, faz arası en az 380 volt gelmesi gerekirken, bize her bir faz 90 veya 100 volt faz geliyor. Jeneratörle ancak iki sondaja su verirken bununda maliyeti saatte 80 litre yakıt. TEDAŞ’a yaptığımız başvurular yanıtsız kaldı" diye konuştu.

y1-249.jpg

y2-197.jpg

y4-066.jpg

y5-039.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.