Yüksekova'da sel felaketi: 800 koyun telef oldu

Yüksekova'da sel felaketi: 800 koyun telef oldu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik Beldesi'nde meydana gelen sel sonucu, 800 küçükbaş hayvan telef oldu. Yasaklar nedeniyle yaylaya çıkamayan köy sakinleri ilk defa karşılaştıkları felakette yaralarının sarılmasını istiyorlar.

YÜKSEKOVA - Yüksekova ilçe merkezine 17 kilometre uzakta bulunan ve birçok yaylası yasaklı olan Büyükçiftlik (Xervate) beldesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen sel felaketinin ardından köy sakinleri seferber oldu. 

haberingoruntuleri.gif
Sabahın erken saatlerinden itibaren koyunların bulunduğu bölgeye kilometrelerce yürüyen köylülerden kimisi dere yatağı boyunca hayvanlarını ararken kimisi de yaralı hayvanlarını köye ulaştırmanın telaşına düştü.

i-1-20160619165431.jpg

Geçim kaynağı olan hayvanlarının telef olduğu köyde vatandaşlar ilk kez bu boyutta bir felaketle karşılaştıklarını anlattılar.

Hayvanları sulara kapılan köy sakinlerinden Rahim Şahin isimli vatandaş, dün akşam dün akşam meydana gelen olayda yaklaşık 800 koyunun telef olduğunu söyledi.

i-2-990.jpg

Hamdi Duru isimli vatandaş ise temel geçim kaynağı olan hayvanlarının sel sularına kapıldığını anlatarak, yaylalarının yasaklanması nedeniyle bu sorunu yaşadıklarına dikkat çekti.

Ayşe Onat isimli berivan da yaşanan felaket nedeniyle oldukça zor duruma düştüklerini ve devletin kendilerine bir yardım el uzatması gerektiğini söyledi.

Köyde yaşanan felakette sulara kapılan hayvanların başında kartalların yoğunlaşması  ise dikkat çekti. 

i-3-465.jpgdsc_4388.gif

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.