Yüksekova'da seçilmişlere 'muhbirlik' teklifi iddiası

Yüksekova'da seçilmişlere 'muhbirlik' teklifi iddiası

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Belediye Başkan Yardımcısı İdris Kuş ve İl Genel Meclisi üyesi Samet Tekin, kendilerine polisler tarafından muhbirlik teklifinde bulunulduğunu iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Belediye Başkan Yardımcısı İdris Kuş ve İl Genel Meclisi üyesi Samet Tekin, Emniyet Müdürlüğü’ne çağırıldıklarını ve kendilerine para karşılığı muhbirlik teklifinde bulunduğunu iddia etti.

i-2-20160923163418.jpgMuhbirlik teklifine maruz kaldığını öne süren İl Genel Meclisi üyesi Samet Tekin, 16 Ağustos tarihinde gözaltına alındığını ve ardından denetimli serbestlik ile bırakıldığını hatırlatarak, “Daha sonra defalarca polisler beni aradı, hal hatır sordular. 19 Eylül’de tekrara aradılar. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne görüşmeye çağırdılar, ben de çarşıda bir kafede bile görüşebileceğimi söyledim. Israrla oraya çağırdılar, ben de gittim. Emniyet’in bahçesinde bir konteynırda görüştük. Daha önce tanıdığım 2 kişi ile başka bir kişi yanıma geldi. Evimin yıkıldığını hatırlatarak yardım edebileceklerini söylediler. Ben ise Yüksekova halkı nasıl evini yapıyorsa ben de kendi evimi öyle yapacağımı söyledim, yardım tekliflerini reddettim. Bana ‘Bizimle çalışacaksın, kim ne yapıyor bize söyleyeceksin’ dediler. Ben de bunu yapamayacağımı söyledim, bunun ajanlık teklifi olduğunu, ajanlık yapacağıma kendimi öldüreceğimi belirttim. Emniyetten ayrıldım ve ayrıldıktan sonra da tehdit telefonları aldım. Can güvenliğimden, ailemin başına bir şey gelmesinden korkuyorum. Bana kumpas kurulmasından korkuyorum” dedi.

i-1-20160923163530.jpgYüksekova Belediye Başkan Yardımcısı İdris Kuş ise 21 Eylül tarihinde kendisini komiser olarak tanıtan bir şahıs tarafından aranıp Emniyet’e çağrıldığını kaydederek, “Ben de öğleden sonra görüşebileceğini söyledim ve belediye aracı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gittim. 2 polis eşliğinde Emniyet’in bahçesinde bulunan konteynıra gittik. İçeri girdiğimzde 3 kişi vardı. Beni arayan ve kendini komiser olarak tanıtan şahıs ordaydı. Ben Yüksekova'nın sorunlarını konuşacağımızı düşünürken, bana farklı tekliflerde bulundular. Beni tanıdıklarını, özel hayatım hakkında bilgi sahibi olduklarını söylediler. Benden belediye ve parti hakkında bilgi vermemi istediler. Maddi destekte bulunacaklarını, ayrı bir telefon ve SİM kart temin edeceklerini söylediler. Ben ise reddettim. Yüksekova’nın refahı için her türlü çalışmayı yapabileceğimi söyledim, ama o muhbirlik teklifini asla kabul etmeyeceğimi söyleyip, oradan ayrıldım” şeklinde konuştu.

Muhbirlik teklifi aldıklarını iddia eden İl Genel Meclisi üyesi Samet Tekin ve Belediye Başkan Yardımcısı İdris Kuş, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

İlçede daha önce de Feryat İrçin (24) adlı genç de kendisini polis olarak tanıtan kişilerin kendisine muhbirlik teklifinde bulunduğunu iddia etmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.