Yüksekova'da sandıkları taşıma kararı

Yüksekova'da sandıkları taşıma kararı

Yüksekova İlçe Seçim Kurulu birçok mahalle ve köyde sandıkların taşınması kararı aldı. Sandıkların taşınması ile Yüksekova ilçe merkezinde 12 okulda oy kullanılabilecek. HDP ilçe başkanlığı ise karara itiraz edecek.

BİLAL TİNAR - ERKAN ÇAPRAZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 1 Kasım Genel Seçimleri için ilçe seçim kurulu tarafından sandıkların taşınması kararı alındı. Sandıkların taşınması ile Yüksekova’nın birçok köyünde sandık kurulamayacak, ilçe merkezinde ise sadece 12 okulda oy kullanılabilecek. Sandık kurulamayan köylerde yaşayan seçmenler ise İlçe Seçim Kurulu tarafından belirlenen köylerde oy kullanabilecek.

69331 seçmenin bulunduğu ilçede toplamda 223 sandık kurulacak.

İlçe seçim kurulunun kararına tepki gösteren HDP İlçe Seçim Komisyonu Sözcüsü Fikret Turgut, HDP’nin oylarının azalması için böyle bir kararın alındığını ifade etti.

i-1-20150928144657.jpg

Birçok köyde sandık kurulmamasını eleştiren Turgut, köy yollarının bozuk olduğunu ve birçok seçmenin oy kullanmakta zorlanacağını kaydetti.

Turgut, 1 Kasım’da sağlıklı bir seçim olmayacağını ifade ederek “Ak Parti’nin işine gelecek şekilde ayarlamışlar. Biz seçim komisyonu olarak itirazımızı yapacağız. Bütün halkımızın da itiraz etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.