Yüksekova'da Lice gerginliği - 29-06-2013

Yüksekova'da Lice gerginliği - 29-06-2013

Yüksekova'da, Lice'de karakol yapımını protesto eden kitleye müdahale edilmesi sonucu Medeni Yıldırım isimli gencin hayatını kaybetmesini protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşün ardından polisle gençler arasında gerginlik çıktı

YÜKSEKOVA HABER

Yüksekova BDP İlçe Örgütü tarafından dün Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde karakol yapımını protesto eden kitleye müdahale edilmesi sonucu Medeni Yıldırım isimli gencin hayatını kaybetmesi ve 7 yurttaşın da yaralanmasını protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşün ardından basın açıklaması yapılırken bir grup genç ile polis arasında gerginlik çıktı. 

haberingoruntuleri.gif


BDP İlçe Binası önünde bir araya gelen yurttaşlar buradan Eski Cezaevi Kavşağı'na, ardından Oslo Oteli'nin önüne kadar yürüdüler. Oslo Oteli önünde toplanan yurttaşlar basın açıklaması yaptığı sırada polisle bir grup genç arasında gerginlik çıktı. Polisin gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale ettiği gençler, polise havai fişek ve taşlarla karşılık verdi.  

haberinfotograflari.gif

Müdahalenin ardından esnaf kepenk kapatırken Şemdinli Yolu üzerinde toplanan gençlerle polis arasındaki gerginlik karanlığın çökmesiyle sona erdi.

haberingoruntuleri.gif
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum