“Yüksekova'da Okumayan Kız Kalmasın” Projesi

“Yüksekova'da Okumayan Kız Kalmasın” Projesi

Yüksekova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerince hazırlanan 'Yüksekova'da Okumayan Kız Kalmasın Projesi'nin ilk toplantısı yapıldı.

YÜKSEKOVA - Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından,  “Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması Hibe Programı” kapsamında hazırlanan, "Yüksekova'da Okumayan Kız Kalmasın" Projesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı'nca hibe almaya uygun görüldü.

Proje ile ilgili ilçenin İpek Yolu caddesi üzerindeki bir cafede toplantı yapıldı. Toplantıda projenin amacı, hedefi ve kapsamı ile ilgili bilgiler paylaşıldı.

i-1-20160120205844.jpg

Okul Müdürü Nusret Çoğaç toplantıda yaptığı konuşmada, “Projemizin amacı Hakkari il genelinde eğitim kalitesinin arttırılması, eğitim ve iş piyasası arasındaki bağın kuvvetlendirilmesi ve başta kız çocuklarının olmak üzere her düzeyde okullaşma oranlarının yükseltilmesi suretiyle, insan kaynağına yapılan yatırımın arttırılmasıdır” dedi.

 

Çoğaç konuşmasının devamında, projenin özel hedeflerini, hedeflere varmak için atılacak adımları, projenin hedef gruplarını ve projeye konu olan kız öğrencilerinin eğitiminin önündeki engelleri anlattı.

i-2-865.jpgi-3-404.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.