Yüksekova'da mahalle sakinlerinden belediyeye tepki

Yüksekova'da mahalle sakinlerinden belediyeye tepki

Yüksekova'da Esentepe Mahallesi’nde ikamet eden yurttaşlar, mahallelerinde bulunan foseptik çukurlarının taşarak çevre sağlığını tehdit etmesine çözüm bulunması için belediye binası önünde oturma eylemi yaptı.

SEMRA AKTAN / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA  - Yüksekova'da foseptik çukurlarının taşmasına çözüm bulunmaması tepkilere neden oldu.

İlçenin Esentepe Mahallesi'nde yaklaşık bir haftadır foseptik çukurların taşması ve belediyenin bu duruma sessiz kalması nedeniyle mahalle sakinleri belediye binası önünde oturma eylemi yaparak belediye yetkililerine tepki gösterdi.

Öğlen saatlerinde belediye binası önünde biraraya gelen yurttaşlar, sağlığı tehdit eden foseptik çukurlarına çözüm bulunmasını istedi.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yurttaşlar, belediye binası önünde bir süre oturma eylemi yaptı.

Mahalledeki foseptik sorununa belediye yetkillilerinin sessiz kaldığını aktaran yurttaşlar, belediyenin hizmet üretememesinden yakındı.

Bir süre oturma eylemlerini sürdüren yurttaşlar, daha sonra haber verilmesi üzerine belediyeye gelen Eşbaşkan Ruken Yetişkin'e sıkıntılarını anlattı.

Eşbaşkan Yetişkin’e mahalle sorunlarını anlatan yurttaşlar, belediyenin yıllardır kanalizasyon sorununu çözemediğini aktararak, mahallede çöplerin bırakılması için de yeteri kadar konteyner olmadığını belirtti.

Eşbaşkan Yetişkin ise yurttaşların eylemlerinde haklı olduğunu belirterek söz konusu sorunu en geç on gün içerisinde çözeceklerinin sözünü verdi.

Yetişkin, mahalledeki kanalizasyon sorununun belirlenen süre zarfı içerisinde çözülmemesi halinde mahalle sakinleriyle birlikte oturma eylemine başlayacaklarını söyledi.

Ardından oturma eylemlerine son veren mahalle sakinleri, yıllardır çözüm bekledikleri sorunlarının söz verilen süre içerinde çözülmemesi halinde açlık grevi eylemine başlayacaklarını söyledi.

1-595.jpg

2-356.jpg

3-247.jpg

4-122.jpg

5-068.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum