Yüksekova'da M. Sıddık Baysal'ın akıbeti soruldu

Yüksekova'da M. Sıddık Baysal'ın akıbeti soruldu

Yüksekova'da kayıp yakınları, gözaltında kaybedilen Mehmet Sıddık Baysal'ın akıbetini sordu.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 91'nci haftada Sanat Sokağı'nda biraraya gelen kayıp yakınları, 7 Haziran 1994 tarihinde gözaltında kaybedilen M. Sıddık Baysal'ın akıbetini sordu.

Eylemde konuşan İHD temsilcisi Tayyüp Canan, çatışmalı ortamın son bulmasını ve tarafların diyalog masasına dönmesi gerektiğini belirtti.

Canan, ardından Baysal'ın hikayesini anlattı.

haberinfotograflari.gif
Baysal'ın hayvancılık yaparak geçimini sağladığını belirten Canan, "Sıddık Baysal, ticaret için Doski mıntıkasına gideceğini eşi Perihan'a söyledi. Doski mıntıkasındaki köylere gidip orada büyükbaş ve küçükbaş hayvan alacağını ve iki gün köylerde kalabileceğini söyledi Ancak iki gün geçtikten sonra evine dönmedi. Eşi, Sıddık'ı bulmak için Doski mıntıkasına gitti. Ancak köylüler Mehmet Sıddık’ın köylerine gelmediklerini söylediler. O tarihte bir askeri operasyonun bölgede olduğunu söylediler" dedi.

Olaydan 4 gün sonra Mehmet Sıddık'ın evine askerler tarafından baskın düzenlendiğini belirten Canan, "Baskında Sıddık'ın babası Esat Baysal gözaltına alındı. Ailesi Baysal'ı bulmak için aylar boyunca Doski mıntıkasında arama çalışmaları yürüttü fakat Baysal'ın izine rastlanmadı. Aile, kendilerine bazı vicdanlı insanların Mehmet Sıddık’ın askerler tarafından öldürüldüğünü ve cenazesinin de Kamışlı (Sinava ) Karakolunun sınırları içerisinde gömülü olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı.

Hikayenin ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.