Yüksekova'da 'Kutlu Doğum' mevlidine yoğun ilgi

Yüksekova'da 'Kutlu Doğum' mevlidine yoğun ilgi

Yüksekova Belediyesi, Barış Demokrasi Partisi (BDP) ile Yüksekova İmamlar ve Din Adamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ilçede ilk kez Kutlu Doğum Haftası kutlamaları kapsamında mevlit programı düzenledi.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA  - Yüksekova’da Kutlu Doğum Haftası kutlamaları kapsamında ilk defa geniş katılımlı mevlit programı düzenledi.

Yüksekova Belediyesi, Barış Demokrasi Partisi (BDP) ile Yüksekova İmamlar ve Din Adamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (YİDAY-DER) ortaklaşa düzenlediği program, İlçenin Musa Anter Parkı’nda yapıldı.

1-150.jpg

Parkın girişinde yurttaşları BDP İlçe Başkanı Fikret Turgut ile Belediye Eşbaşkanı Tacettin Sefalı karşıladı.

Yoğun ilgi gören programda erkekler kendileri için ayrılan yerde otururken, çocuklarıyla beraber katılan kadınlar da kendilerine ayrılan bölümde mevlit programına katıldı.

İlçe Müftüsü Haşim Keskin’in de katıldığı programa ilçedeki din adamları kendileri için ayrılan yerde programa eşlik etti.

Duaların okunmasıyla başlayan programda 2 bin kişiye aynı anda yemek verildi. İlçede ilk defa düzenlenen programda katılımcıların yoğunlukla kadınlardan oluştuğu gözlenirken, alanda bulunan çok sayıda kadın Kürtçe ilahi ve mevlidi dinlerken gözyaşı döktü.

3-064.jpg

3-065.jpg

4-025.jpg

5-013.jpg

3-066.jpg

333.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum