Yüksekova'da kurslara yoğun ilgi

Yüksekova'da kurslara yoğun ilgi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Yüksekova kültür merkezi tarafından açılan kurslar yoğun ilgi görüyor.

İMAD TAŞ - ERKAN ÇAPRAZ  / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - İlçede geçen yıl hizmete giren Yüksekova Kaymakamlığı Kültür Merkezi tarafından açılan ve ücretsiz verilen keman, resim, gitar, halkoyunları, piyano, bağlama, yağlı boya, kara kalem, 3 boyutlu resim, ebru sanatı ve tiyatro kursları yoğun ilgi görüyor.

Öğretmen, öğrenci ve yurttaşlar tarafından yoğun ilgi gören kurslarda yaklaşık 200 kişi farklı sanat dallarında eğitim görüyor.

Kurslarda ayrıca, güzel sanat dallarında üniversiteye öğrencilerin de hazırlandığı belirtildi.

Kurslarla ilgili konuşan müzik öğretmeni Sitem Yeşil, yaklaşık 20 öğrenciye haftada iki gün ders verdiğini söyledi. Kurslarda çok yetenekli öğrencilerin olduğunu aktaran Yeşil, ilerde kurstaki öğrencilerle bir konser vermeyi düşündüklerini ifade etti.

Resim kursu veren öğretmen Yağmur Adar ise, öğrencileri üniversiteye yönelik yetenek sınavları için yetiştirdiklerini belirtti. Geçen yıl 4 öğrencinin üniversiteye yerleştiğini dile getiren Adar, “Umarım bu yıl yetenek sınavlarında daha çok öğrencimiz üniversitelere yerleşir. Yüksekova’da bu tür sosyal aktivitelerin olması önemlidir” dedi.

 Keman kursuna giden öğretmen Nurgül Yaşar da, ilçede böyle imkânların olmasının önemli olduğunu söyleyerek, müziği sevdiği için boş zamanlarını keman kursunda geçirdiğini kaydetti. Bir diğer öğrenci Barış Onay ise, üniversite hayallerini lisede gerçekleştirmek istediğini dile getirerek, bu şansı kendilerine tanıyan herkese teşekkür etti. 

y1-032.jpg

y2-025.jpg

y3-021.jpg

y4-015.jpg

y5-009.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.