Yüksekova'da kültür sanat kurslarına yoğun ilgi

Yüksekova'da kültür sanat kurslarına yoğun ilgi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi’nde düzenlenen kurslarla gençler hem sanat öğreniyor hem de sınavlara hazırlanıyor.

YÜKSEKOVA - Yüksekova Kaymakamlığı'na bağlı Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi’nde verilen kültür-sanat kursları özellikle gençler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Keman, resim, gitar, piyano, bağlama, yağlı boya, kara kalem ve ebru sanatı olmak üzere sekiz ayrı alanda öğretmenler tarafından ücretsiz verilen kurslara katılan kursiyerler, hem sanat öğreniyor hem de özel yetenek sınavlarına hazırlanıyor.

Sosyal aktivitelerin kısıtlı olduğu ilçede, öğrencilerin yanı sıra öğretmen ve farklı meslek gruplarından vatandaşların da katıldığı kurslarda 160 kursiyer eğitim görüyor.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Aynur Şedal, kurslara ilginin yoğun olduğunu söyledi.
Eğitim gören sınıf öğretmeni Fatma Yıldırım, işten artan zamanını kurslara katılarak geçirdiğini belirtti.
Saz kursuna katılan kursiyerlerden Haşim Bartın ise, güzel sanatlar fakültesi için özel yetenek sınavlarına hazırlandığını belirtti. Hedefinin iyi bir müzisyen olmak olduğunu dile getiren Bartın, "Üniversite sınavını kazanıp güzel sanatlar fakültesine yerleşmek istiyorum. Bu nedenle yapılacak özel yetenek sınavlarına burada hazırlanıyoruz. Burada öğretmenlerimizin yardımıyla inşallah üniversiteyi kazanacağım" dedi.

İlçede sosyal aktivitelerin az olduğunu aktaran Bartın, "Bu kurslar vaktimizi iyi değerlendirmemiz açısından güzel bir fırsat oldu. Son derece güzel bir ortam var. Burada öğrendiklerimizle inşallah ilerde daha iyi bir ortamda müziğimi icra edebileceğim" diye konuştu.

y1-231.jpg

y2-183.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.