Yüksekova'da köye havan topları atıldı

Yüksekova'da köye havan topları atıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağı devam ederken, taburdan atıldığı ileri sürülen bir havan topunun Güçlü köyünde bir eve isabet etti. Olayda ölen yada yaralanan olmadı.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Yüksekova'da 13 Mart'ta ilan edilen ve bugün ikinci haftasını geride bırakan sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Dün akşam saatlerinden bu yana ilçenin Cumhuriyet ve Güngör mahallerine yönelik top atışları yapılıyor.

Efeler taburundan atıldığı ileri sürülen bir havan topunun ilçeye 5 kilometre uzakta bulunan Güçlü (Peylan) Köyünde Fuad Öner isimli vatandaşın evine isabet etti. Akşam saat 21.00 sularında meydana gelen olay sırasında evde bulunan 3'ü çocuk 8 kişinin bulunduğu belirtildi.

Ev sakinlerinin olay sırasında mutfakta bulunması olası bir faciayı önledi. Evin yakınlarına düşen ve patlamayan 1 havan mermisi tehlike saçıyor.

i-1-20160328125741.jpg

Telefonla ulaştığımız ev sahibi Fuad Öner, Yüksekova’daki sokağa çıkma yasağının başladığı ilk günden beri yaklaşık 600 kişinin köyden dışarı çıkamadığını belirterek şunları söyledi: “Olay sırasında 3’ü çocuk 8 kişi evdeydik. Patlama ile birlikte büyük bir korku ile kendimizi dışarı attık. Köyde patlamamış havan mermisi var. Köyümüz 60 hanelidir, 600 kişi yaşıyor. Askerler çevremizi tutmuş evlerimizden çıkamıyoruz. Yaklaşık 3 bin küçük ve büyükbaş hayvanımız var. Hayvanlarımızı yemlemek için dışarı çıkamıyoruz.”

1-20160328130425.jpg

i-2-919.jpg

3-530.jpg

2-800.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.