Yüksekova'da kolu kırılan çocuk için 4 saatlik operasyon

Yüksekova'da kolu kırılan çocuk için 4 saatlik operasyon

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine yoğun kar ve tipi nedeniyle yolu kapanan köyde düşerek kolu kırılan küçük kız çocuğu 4 saatlik zorlu çalışmanın ardından hastaneye ulaştırıldı.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - İlçeye yaklaşık 15 kilometre mesafedeki Adaklı köyünde yaşadığı evin mutfağında düşerek kolu kırılan 8 yaşındaki Aygül Gürdan, yolun kardan kapalı olması nedeniyle hastaneye götürülemedi.

Bunun üzerine sağlık ekiplerinden yardım istendi. Kısa sürede yola çıkan paletli ambulans köy yolunda kara saplanarak mahsur kaldı.

Ambulansın mahsur kalması üzerine harekete geçen İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye şefliğine bağlı karla mücadele ekipleri, ambulansın saplandığı yerden çıkmasını sağladı.

Ardından köye yönelen sağlık ekipleri, 4 saatlik çalışmanın ardından kolu kırılan Aygül Gürdal’a köydeki evinde ilk müdahaleyi yaparak daha sonra Yüksekova Devlet Hastanesine ulaştırdı.

Hastanede tedavi altına alınan küçük kız çocuğunun durumunun iyi olduğu belirtildi.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Aygül Gürdan’ın amcası Veli Gürdan,  küçük kız çocuğunun  mutfakta düşerek kolunun kırıldığını söyledi.

Sağlık personellerinin yoğun bir çaba gösterdiğini kaydeden Gürdan, “ Yollar kapalı olduğu için ekipler saat 1’e doğru geldi. Biz çok zorlandık. Çok yoğun bir kar var. Yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

y1-267.jpg

y2-212.jpg

y3-130.jpg

y4-074.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.