Yüksekova'da kitap okuma etkinliği

Yüksekova'da kitap okuma etkinliği

Yüksekova Halk Kütüphanesi'nde Dijital Geleceğin Anahtarı; Yapay Zeka Temelli Akıllı Kütüphaneler temasıyla, Kütüphane Haftası kutlandı.

Dijital Geleceğin Anahtarı; Yapay Zeka Temelli Akıllı Kütüphaneler temasıyla kutlanan 60. Kütüphane Haftası münasebetiyle 81 ilde eş zamanlı olarak saat 12:30 ile 13.00'de düzenlenen kitap okuma etkinliğine Yüksekova İlçe Eğitim Müdürü Yusuf Atael, Şube Müdürü Cumali Kaya, Yüksekova Halk Kütüphanesi Müdürü Hamail Özpazar ve kütüphaneci Mahmut Erbay ile birlikte etütlere gelen öğrenciler katıldı.

"Amaç; okuma kültürünü yaygınlaştırmak"

Halk Kütüphanesi Müdür'ü Hamail Özpazar 1964 yıllından beri her mart ayının son pazartesi gününden itibaren kutlanmaya başlanan Kütüphane Haftası'nın amacına değinerek, "Kütüphane Haftası'nın amacı kütüphanelerin önemine vurgu yapmak, okuma kültürünü yaygınlaştırıp halkın kitaba karşı ilgili olmasını teşvik etmektir" dedi.

kutuphane2.jpg

Kütüphaneler halk içindir

Özpazar, İpek Yolu Caddesi üzerinde kurulan Yüksekova Halk Kütüphanesi'nin vatandaşlar için kurulduğunun altını çizerek şunları söyledi:

"Kütüphanemiz 11.460 kitaptan oluşuyor. Üye sayımız ise şuanda 5528 kişiden oluşmakta. Kütüphaneye üye olmak isteyenleri kaydediyoruz. Üye kişiler 15 günlük zaman zarfında aldığı kitabı teslim etmek zorunda. Hizmetimizin ücretsiz olduğunu belirtmekte fayda görüyorum. İnsanlarımızın kitaba erişmesi için herhangi bir ücret talebimiz yok. Kütüphanemizi günlük 400'e yakın öğrenci ziyaret etmekte. Öğrenciler bu tür uygun bir ortamda, hem ders çalışıyor hem de kitap okuyabiliyor. Kütüphanemiz haftanın 7 günü 08:00 ve 24:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Kütüphaneler halk için vardır. Kütüphane kültürünün daha fazla benimsenmesini diliyorum."

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum