Yüksekova'da kayyum atanmalarına tepki

Yüksekova'da kayyum atanmalarına tepki

24'ü DBP'li 28 belediyeye kayyum atanmasına Yüksekova Belediye binasında düzenlenen basın açıklaması ile tepki gösterildi.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - DBP’li 24 belediyeye atanan kayyumları protesto etmek için Yüksekova Belediyesi'nde basın açıklaması gerçekleştirildi. Belediye konferans salonunda yapılan açıklamaya, Belediye Eşbaşkanı Adile Kozay, DBP ve HDP’li yöneticiler, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ile çok sayıda belediye çalışanı katıldı. Burada açıklamada bulunan Belediye Eşbaşkan Yardımcısı İdris Kuş, AKP’nin darbe girişimini adeta fırsata çevirip, FETÖ’cüler ile hesaplaşma görüntüsü adı altında cadı avı başlattığını söyledi. Ülkenin büyük bir karanlığa sürüklendiğini belirten Kuş, “AKP kendisinden olmayan herkesi bu bahane ile yok ederek ülkeyi tam bir faşizan diktatörülüğe dönüştürmeye girişmektedir” dedi.

Ülke içinde ve dışında sürdürülen savaş ve şiddet politikaları ile toplumun kutuplaştırıldığını ifade eden Kuş, sözlerini şöyşe sürdürdü:

"Diğer yandan toplumsal muhalefet hukuk dışı yönlemeler ile susturulmaya ve yok edilmeye çalışılmaktadır. Halkın iradesini yok sayma ülkemizin çoğulcu yapısı ve demokrasisini köklerinin dinamiklerine yurttaşların mülkiyet hakkı dahi olmak üzere tarihsel kültürel ve ekolojik varlıklarının talanı ve biz yerel çalışanların hak ve özgürlüklerini gasp ederek çalışma koşullarımızı daha kötüleştirmeyi çalışan böylesi bir dönüşüme kabul etmiyoruz. Demokrasinin beşiği olan belediyelerin halkın kendi kendini yönettiği demokratik kurumsallaşmalar olması için bütün belediyelerde parçası olduğumuz halk ile birlikte belediyelerime sahip çıkacağımızı, buradaki halkın iradesinin üzerine irade tanımayacağımız ilan ediyoruz."

i-1-20160919150213.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.