Yüksekova'da kayıp yakınlarından oturma eylemi

Yüksekova'da kayıp yakınlarından oturma eylemi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen kayıp yakınları eyleminde Cizre, Sur ve Silopi için oturma eylemi düzenlendi, bölgede barış ortamının yaratılması çağrısında bulundu.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınlarının her hafta düzenlediği eylemler devam ediyor. Yüksekova’da Sanat Sokağı’nda 93’ncü defa bir araya gelen Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınları, bu hafta Cizre, Silopi ve Sur için oturma eylemi düzenleyerek, barış çağrısında bulundu.

Kayıp yakınların eylemine HDP Hakkari Milletvekilleri Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, Gever Demokratik Toplum Meclisi Eş Başkanı Şerafettin Dede, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş da destek verdi.

haberinfotograflari.gif
Eylemde ilk olarak konuşan İHD temsilcisi Muhyettin Önal, Kürt illerinde katliamların gerçekleştirildiğini ifade ederek, ”Cizre’de yaralı insanların ölüme terk edilmesi insanlık suçudur. İnsan haklarının ayaklar altına alınmasıdır. buradan hükümete sesleniyoruz; binalarda mahsur kalan insanların çıkmasına izin verip tedavi olmalarını sağlayın” dedi.

'SİLAHLA ÇÖZÜM OLMAZ'

Cizre’de asker ve polislerce öldürülen iki kadının bedenlerinin teşhir edilmesine yönelik iddialara değinen Önal, “Bunu yapanlar insanlıktan nasibini alamayan kişilerdir. Bunu yapanları kınıyoruz. Kenan Evren’den Tayyip Erdoğan’a kadar bütün hükümetlerin denediği tek yöntem öldürmek olmuştur. Ama bu yöntem ile herhangi bir sonuca varılmadı” dedi.

'O ANNELERİN YÜZÜNE NASIL BAKACAKSINIZ?'

Çatışmalı ortamın sona ermesini talep ettiklerini belirten Önal, “Çözüm silahta değil masadadır. Diyalog yollarının açılması lazım. Yarın öbür gün masaya oturduğunuzda evladını kaybeden annelerin yüzüne nasıl bakacaksınız” diye konuştu.

Önal’ın ardından konuşan HDP’li Nihat Akdoğan ise bölgede yaşananlara değinerek AKP hükümetine tepki gösterdi. HDP’li Akdoğan Yüksekova halkına seslenerek, “Kimse evini terk etmemeli” çağrısında bulundu.

Konuşmaların ardından kayıp yakınları gelecek hafta bir araya gelmek üzere dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.