Yüksekova’da kayıp yakınları Veysel ve M.Reşit İşbilir’in faillerini sordu

Yüksekova’da kayıp yakınları Veysel ve M.Reşit İşbilir’in faillerini sordu

Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde düzenlenen kayıp yakınları eyleminde 6 Aralık 2013 yılında özel harekat polisleri tarafından öldürülen Veysel İşbilir ile amcası Mehmet Reşit İşbilir’in failleri soruldu.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER 

Yüksekova’da Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınlarının eylemleri sürüyor. İHD öncülüğünde Sanat Sokağı’nda 89’uncu defa bir araya gelen kayıp yakınları, bu haftaki eylemde 6 Aralık 2013 yılında özel harekat polisleri tarafından öldürülen Veysel İşbilir ile amcası Mehmet Reşit İşbilir’in faillerini sordu, sorumluların adalet önüne çıkarılmasını talep etti.

Eylemde ilk olarak konuşan İHD temsilcisi Muhyettin Önal, bölgedeki çatışmalı ortamı hatırlatarak silahların susturulmasını, diyalog masasının kurulmasını istedi. Önal, barış ortamının herkes için faydalı olduğunu kaydetti.

haberinfotograflari.gif
Önal’ın ardından İşbilir ailesi adına Reşit İşbilir’in abisi İhsan İşbilir konuştu. “Veysel, M. Reşit ve Bemal Tokçu sivil kişilerdi. Silahlı değillerdi. Davalarına sahip çıktıkları için katledildiler. 2013’te şehitlik mezarlıkları tahrip edilmişti. Yüksekova halkı bunu protesto etmek istedi. Veysel ve M. Reşit de o protestoların içinde idi. İkisi de hedef gözetilerek vuruldu. Yaralı olarak kaldırıldıkları hastanede işkenceye maruz kaldılar” dedi.

Aradan geçen 2 yılda adaletin tecil etmediğini belirten İşbilir, “Veysel ve M. Reşit’i vuranlar ifadelerinde onları vurduklarını kabul ediyorlar. Ama cezalandırılmıyorlar, aksine sahip çıkılıyor” şeklinde konuştu.

Ağabey İşbilir’in konuşmasının ardından beş dakikalık oyurma eylemi gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.