Yüksekova'da kavga: 10 kişi yaralandı

Yüksekova'da kavga: 10 kişi yaralandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iki grup arasında çıkan sözlü tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Çıkan arbedede 2'si ağır 10 kişi yaralandı.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Edinilen bilgiye göre, ilçenin şehir merkezinde bir alacak verecek mevzusu nedeniyle sabah saatlerinde iki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Sabah saatlerinde çıkan taşlı sopalı kavga öğleden sonra da devam etti. Zaman zaman silah seslerinin de duyulduğu kavgada 10 kişi yaralandı.

Nedim Zeydan Caddesi üzerinde çıkan kavgaya müdahale etmek üzere olay yerine gelen polislere, taraflardan bazı kişiler saldırmak isteyince polis plastik mermi ve gaz bombası kullandı.

Kavga eden yurttaşlara müdahale edemeyen polis, "Değerli halkımız sizler için buradayız, Sizin güvenliğiniz için buradayız. Yaptığınız hareket yanlıştır. Birbirinizle kavga ediyorsunuz. Elinde sopa olan çocuklar var. Lütfen taş atmayın. Sizi seviyoruz. İki kişinin kavgası yüzünden provokasyonlara gelmeyin" şeklinde anonslar geçti.

Çıkan kavgada yaralanan 10 kişi caddeden geçen araçlar ve ambulanslarla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Çıkan olaylar nedeniyle Cengiz Topel Caddesi üzerindeki esnaflar kepenk indirmek zorunda kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.