Yüksekova’da karla mücadele devam ediyor

Yüksekova’da karla mücadele devam ediyor

Yüksekova'da günlerce süren kar yağışının ardından Yüksekova Belediyesi tarafından başlatılan kar temizleme çalışmaları sürüyor.

BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yüksekova'da günlerce devam eden kar yağışının ardından başlatılan kar temizleme çalışmaları devam ediyor. Yüksekova Belediyesi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, Özgürlük meydanı, Yeni Güngör çarşısı, Anafartalar sokağı ile Kültür caddesinde gün kar temizliği yaptı.

17 adet iş makinesi ile yürütülen temizlik çalışmaları yanlış park eden ve sürücüleri direksiyonda bulunamayan araçlar yüzünden zaman zaman aksadı. Çalışmaların aksamasına sebep olan araçlar kaldırılarak haklarında yasal işlem başlatıldı.

i-1-20160127134440.jpg

İş makinelerinin etkili olamadığı noktalarda ise küreklerle kar temizliği yapıldı.

Çalışmalar kapsamında tonlarca kar ve buz kütleleri, kamyonlarla çarşı merkezinden çıkartıldı.

"ESNAFLARIMIZDAN RİCAMIZ DUYARLI OLMALARIDIR'

Karla mücadele çalışmalarının süreceğini belirten Yüksekova Belediyesi Araç-Sevk ve Bakım Amiri Ahmet Tozun “Ekiplerimiz gündüz ara sokaklarda gece ise çarşı merkezinde çalışmalarına vardiyalı bir şekilde devam edecekler. Fakat biz çalışırken yurttaşlarımızdan da destek bekliyoruz. Özellikle ilçenin can damarı olan Cengiz Topel Caddesi ile bağlı ara sokaklar sırasıyla temizlenecek. Çarşı merkezindeki çalışmalarımızda yaptığımız sayısız ilan, duyuru ve anonsa rağmen çatısını atmayan ve araçlarını rastgele park edip kayıplara karışan yurttaşlarımız var. Bu yüzden çalışmalarımız aksıyor ve 1 saatte yapacağımız bir işlemi 3 saatte ancak yapabiliyoruz. Esnaflarımızdan tek ricamız çalışma esnasında belediye ekiplerine yardımcı olmaları, yani duyarlı ve sabırlı olmalarıdır. Tek amacımız halkımıza yapabileceğimiz hizmettin en iyisini yapmak.” dedi.

i-2-873.jpg

Çatılarda biriken kar ile ilgili açıklama yapan Zabıta Müdürü Tahir Tekinalp ise, birkaç gün önceden ilan etmelerine rağmen iş yeri sahiplerinin çatılarda biriken karları atmadığını söyledi.

Söz konusu iş yeri sahipleri hakkında cezai işlem başlatacaklarını belirten Tekinalp, "Çarşı merkezinde her kar yağışından sonra defalarca duyuru yapmamıza rağmen iş yeri sahipleri gereken duyarlılığı göstermiyor. Çatılarda biriken karlar temizlenirse işimiz daha da kolaylaşacak. Ama biz çalışmaları bitirdikten sonra çatılar temizleniyor. İş yeri sahiplerini bu konuda ekiplerimize yardımcı olmaları konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Lütfen yurttaşlarımız yapılan duyuruları uygulamaya çalışsın" dedi.

i-3-410.jpgi-4-167.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.