Yüksekova'da İran gerginliği

Yüksekova'da İran gerginliği

İran'da 5 Kürt'ün idam edilmesini Yüksekova'da protesto etmek isteyen gruba polis müdahale etti. Çıkan olaylarda 7'si çocuk 9 kişi gözaltına alındı.

haberinvideo.gif

YÜKSEKOVA HABER - YÜKSEKOVA

Sabah saatlerinde Cengiz Topel Caddesi eski cezaevi kavşağında bir araya gelen bir grup gösterici yolda ateş yakarak barikat kurmak istedi. Vatandaşların engellemelerine rağmen ateş yakıp Cengiz Topel Caddesi Oslo oteli önüne kadar yürüyen göstericiler burada polise taşlarla saldırmaya başladı.

haberinfotolari.gif

Yaşanan gerginlik üzerine Yüksekova BDP İlçe Başkanı Hüsnü Bulgan, Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, Esendere Belde Belediye Başkanı Hurşit Altekin ile parti yöneticileri, çarşı merkezinde toplanan grupla görüşmeler yaparak dağılmalarını istedi. Çevredeki vatandaşların tüm müdahalelerine rağmen dağılmayan gruba güvenlik güçleri basınçlı su ve gazla müdahale etmeye başladı. Çıkan olaylar üzerine ilçe esnafı kepenk kapattı.

Polisin müdahalesiyle göstericiler Şemdinli yolu ve Esentepe Mahallesi İpek yolu üzerinde bir araya gelerek yola barikat kurdu. Polisle göstericiler arasındaki gerginlik akşam saatlerine kadar sürdü.

9 GÖZALTI, 2 YARALI

Çıkan olaylarda, Esat Çakmak (16), Gıyasettin Bor (15), Velat Babat (15), Muğdat Çelik (20), İdris Balcı (13), Fırat Güzel (11), Fesih Özmen (13), Hakan Özdemir (7), Musa Bartın (25) gözaltına alınırken adı öğrenilemeyen 2 kişi de yaralandı.

42678