Yüksekova'da ilaçlama çalışmaları

Yüksekova'da ilaçlama çalışmaları

Yüksekova Belediyesi ilçe genelinde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

YÜKSEKOVA - Sokağa çıkma yasağı nedeniyle uzun bir süre çalışmaların yürütülemediği Yüksekova’da belediye ekipleri, haşerelere karşı ilaçlama çalışmasına devam ediyor.

Ekipler özellikle çatışmaların yoğun yaşandığı mahallelerde evlerin bodrumlarını, rögar kapaklarını ve metruk alanları ilaçlıyor.

İlaçlama çalışmaları ile ilgili açıklamada bulunan Yüksekova Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Berrin Yıldız, çalışmaların aralıksız devam edeceğini söyledi.

Yıldız, "Yüksekova’da devam eden ilaçlama çalışmaları Yüksekova Belediyesi ile Van Belediyesi Çevre Sağlık Daire Başkanlığı personelleri tarafından ortak bir şekilde yürütülüyor. 5 ayrı ekip ile günde 12 ton ilaç kullanılan çalışmalar ilçenin tamamı ilaçlanıncaya kadar devam edecek. Özellikle çatışmaların yaşandığı mahallelerde evlerin bodrumları, rögar kapakları ve metruk alanlarında ilaçlama yapan ekiplerimiz; akrep, yılan, sıtma ve koleraya karşı da ilaçlama yapıyor" dedi.

1-20160609152723.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.