Yüksekova'da Hz. Muhammed'e ait olduğu söylenen kutsal emanetler özenle saklanıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Sakin ailesi, dedelerinden kaldığını iddia ettikleri kutsal emanetleri, evlerinin odasında özel olarak muhafaza ediyor.

İlçenin Akalın (Bajêrge) Mahallesi'nde yaşayan ve Abbasi soyundan geldiklerini belirten Sakin ailesi, Hz. Muhammed'e ait olduğunu öne sürdükleri Takke-i Şerif, çorabı ve el yazması Kur'an-ı Kerim'i yıllardan bu yana özenle saklıyor.

Ailenin son kuşağı, evlerinin küçük bir odasında kutsal emanetler için bir yer yaptı. Aile, yaptıkları camlı dolabın içine kutsal emanetleri yerleştirdi.

Türkiye'nin birçok yerinden Sakin ailesinin evine gelenler, kutsal emanetleri görüyor. Uzun zamandır kutsal emanetlerin muhafaza edildiğini belirterek, Saniye Sakin,"45 yıldır Yüksekova'da yaşıyorum. Kaynanamda vardı, o vefat ettikten sonra ben koruyorum. Peygamberimiz Hz. Muhammed Mihraç'a gittiğinde, bu emaneti Abbas amcasının başına takıyor. Amcası da Abbasiydi. O Harun Reşit'e veriyor, oradan da kuşaktan kuşağa kayın pederimin eline geçiyor. Şimdi biz muhafaza ediyoruz. İstanbul gibi birçok batı ilinden her yıl çok sayıda kişi gelip ziyaret ediyor" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum