Yüksekova'da hummalı kar temizleme çalışması

Yüksekova'da hummalı kar temizleme çalışması

Yüksekova Belediyesi karla mücadele ekipleri, ilçe merkezinin ara sokaklarında hummalı kar temizleme çalışması yürüttü.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yüksekova Belediyesi tarafından başlatılan kar temizleme çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor.

İlçede üç gün boyunca etkili olan ve bir metreyi aşan kar yağışının durmasıyla birlikte Yüksekova Belediyesi karla  mücadele ekipleri, geceli gündüzlü çalışmalarını sürdürüyor.

haberingoruntuleri.gif

Çok sayıda personelin katıldığı çalışmalar kapsamında ekipler, Özgürlük Meydanı ve bağlı ara sokaklarda biriken karları bir noktaya topladı. Ardından iş makineleriyle kamyonlara yüklenen tonlarca kar yığını şehir dışına çıkarıldı.

Hummalı bir şekilde yürütülen çalışmaları Yüksekova Belediyesi Eşbaşkan Vekili Adile Kozay, Başkan Yardımcısı Hüsnü Beşer, Destek Hizmetler Müdürü Ahmet Tosun ile belediye encümenleri de takip etti. 

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Beşer, üç gün süren kar yağışının bir afet durumunu ortaya çıkardığını söyledi.

İlçeye bir metreyi aşkın kar yağdığını beliereten Beşer, "Biz bu süre zarfında önceliği hasta vatandaşlarımıza verdik. Acil vakalarla yetişmeye çalıştık. Ardından çarşı merkezi ve ara sokaklardaki karları temizlemeye başladık. Halkımızdan bir daha sabır ve sağduyu bekliyoruz. Biz geceli günsüzlü çalışamalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah en kısa zamanda ilçedeki kar yığınlarını temizleyeceğiz. Çarşıdaki çalışmalar bittikten sonra mahallelerde çalışmalara başlayacağız" dedi.

b2-025.jpgk1-076.jpgy1-243.jpgy2-193.jpgy3-117.jpgy4-064.jpgy5-038.jpgy6-016.jpgb1-031.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.