Yüksekova'da hayatını kaybedenler  toprağa verildi

Yüksekova'da hayatını kaybedenler toprağa verildi

Yüksekova'da zırhlı polis aracından açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 4 kişinin cenazesi toprağa verildi.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde zırhlı araçtan açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 4 kişinin cenazesi, saat 09.00’da Yüksekova Devlet Hastanesi morgunda alındı. Hayatını kaybedenlerden Serhat Buldan, Aydın Tümen, Nejdet İşözü'nün cenazeleri ilçenin Akalın (Bajırge) Mezarlığı'na getirilirken, Rahmi Sefalı,'nın cenazesi ise Esendere Beldesi'ne bağlı Güvenli Köyü'ne (Şahê) götürüldü. Akalın mezarlığına getirilen 3 cenaze dua ve gözyaşları arasında toprağa verildi. 

haberingoruntuleri.gif

haberinfotograflari.gif
Cenaze törenine TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, DTK Eş Genel Başkanı Leyla Güven ve bölge milletvekillerinin yanı sıra binlerce kişi katıldı.

Cenaze töreninin ardından konuşan HDP İstanbul Milletvekili ve Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, "Bugün Yüksekova halkı için yas günü. Dün Gever'de bir katliam gerçekleştirildi. Öfkemiz büyük. Bugün Yüksekova'da yapılmak istenen, Yüksekova'yı aylar önce yıkan zihniyetin bir tekrarıdır.Bu 4 arkadaşımızın katili sadece tetiği çeken polis değildir. Elber hesap soracağız. Bu kin, bu öfke nereye kadar gidecek. Şunu bilmeliler ki, Kürtler katledilerek bitmeyecek. Bugün bu halkın iradesi hala ayaktadır. Çünkü Gever halkı onurludur. Seyit Rıza'nın dediği gibi, 'Biz sizin yalan ve hilelerinizle baş edemedik, bu bize ders olsun. Ancak sizin önünüzde diz çökmedik, bu da size dert olsun. Bugün Yüksekova'nın mülki amirlerini şunu demek istiyoruz, bu halk sizin önünüzde diz çökmeyecek" dedi.

Ardından konuşan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak ise "Yine tekrar mezarlıklara geldik. Biz düğünlerine gidecektik ama mezarlarına geldik. Allah kabul etmesin. 4 masum insan karanlık güçler tarafından katledildi. Bunu unutmayacağız" ifadelerini kullandı. 

Hayatını kaybeden 16 yaşındaki Serhat Buldan'ın babası Hasan ise, "Serhat küçüktü, ne yazıkki bir kahvenin önünde otururken vuruldu. Bizi en çok bu kahrediyor" dedi.

Konuşmaların ardından kitle dağılırken, Yüksekova'da toprağa verilen 3 kişi için Yeni Mahalle'deki Karaylar Camisi'nde taziye kuruldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.