Yüksekova'da hayatını kaybeden Doğma ve Bayram, Van'da toprağa verildi

Yüksekova'da hayatını kaybeden Doğma ve Bayram, Van'da toprağa verildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde hayatını kaybeden Jihat Doğma (Tekoşer Gever) ve Veysel Bayram (Agit Cûdî), Van'da toprağa verildi.

VAN - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde farklı tarihlerde çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren Jihat Doğma (Tekoşer Gever) ve Veysel Bayram (Agit Cûdî) için Van'da cenaze töreni düzenlendi. Erzurum Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardından Van'ın merkez Tuşba ilçesine bağlı Akköprü Mahallesi'ndeki camisine getirilen Doğma ve Bayram'ın cenazeleri aralarında Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEYADER) yöneticileri, DBP ve HDP il yöneticilerinin de bulunduğu yurttaşlar tarafından alınarak, konvoy eşliğinde Yenimahalle'ye getirildi.

i-1-20160421182730.jpg

Cenazeleri Yenimahalle girişinde HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ile kadın ve çocukların da bulunduğu yüzlerce kişi, alkış, zılgıt ve sloganlarla karşıladı. Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre, burada konuşan Doğma'nın annesi Kıymet Doğma, yaşamını yitirmeden arayan Jihat'ın kendisine, "Bunlar kimyasal kullanıyorlar. Bizi kimyasal kullanarak öldürecekler" dediğini belirterek, "Oğlumun cenazesini gördüm. İşkence yapılmıştı cenazeye. Yeter artık duyun bu sesi" e" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından cenaze aracından alınan Doğma ve Bayram'ın sarı, kırmızı, yeşil bayrağa sarılı tabutları omuzlarda taşıyan yurttaşlar, sloganlar eşliğinde mezarlığa doğru yürüyüşe geçti. Dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından Doğma ve Bayram zılgıtlar ve ağıtlarla toprağa verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.