Yüksekova'da hasarlı binaların yıkımına başlandı

Yüksekova'da hasarlı binaların yıkımına başlandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ağır hasar gören binaların yıkımına başlandı.

ERKAN ÇAPRAZ - ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - 13 Mart 2016 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının 30 Mayıs 2016 tarihinde kısmi zamanlı olarak kaldırıldığı Yüksekova'da bombardıman ve çatışmalarda ağır hasar gören binaların yıkımına başlandı.

haberingoruntuleri.gif

'BİZ BUNU HAK ETMEDİK'

Daha önce iki okul binasında yapılan yıkım çalışmaları Cumhuriyet Mahallesi'nde ağır hasar gören binaların yıkımı ile devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından görevlendirilen heyetin ağır hasar raporu verdiği binalar önce numaralandırılıyor ardından iş makineleri tarafından yıkılıyor. Binasında yıkım çalışması yapılan Şemsettin Fırtına adlı yurttaş 14 dairenin bulunduğu 7 katlı binasının yerle bir olduğunu belirterek, "7 katlı binamı yok ettiler, beni perişan ettiler. İlçenin zenginleri arasındaydım. Şuanda yiyecek ekmeğimiz yok. Bu muydu Müslümanlık? Şuanda yatacak yerim yok. Biz bunu hak etmedik. Resmen bir katliamdır, vahşettir. Bir devlet vatandaşına böyle mi yapar, dünyanın neresinde görülmüş?" dedi.

frt3.jpg

'KENDİ YAPTIĞIM BİNANIN ŞİMDİ DEMİRİNİ BİLE VERMİYORLAR'

Ayda 4-5 bin lira kira geliri alarak çocuklarını geçindirdiğini belirten Fırtına, "Düşünebiliyor musunuz kendi yaptığım binamın şuanda bana demirini bile vermiyorlar. Böyle saçmalık mı olur? Binamın hurdasını bile vermiyorlar bana. Dünya sesimizi duysun. Bu mücadele değil. Evlere girip insanların her şeyini çalmışlar. Böyle insanlık mı olur. Nereye gidelim, başka ülkeye mi gidelim? Bu saatten sonra ben kalkıp 7 katlı bina mı yapacağım? Hayatta yapamam. 53 yaşındayım. Sesimizi duyurun. Bu vahşettir. Buraya geldiğinde insan duygulanıyor, kelimeler boğazında düğümleniyor. Müslümanlık böyle midir, Müslümanlık böyle ise ben Müslüman değilim. Adam diyor ben Müslümanım. 10 bin konut yıkmışsın, evleri girmiş, evleri tahrip etmişsin. Gidip gördüm başka mahallelerde de var. Bu hangi kitapta, hangi kanunda yazmış. Ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Sözün bittiği yerdeyiz. Halen kuyruklarda saatlerce bekliyoruz, köylerden buraya gelmek için. Allah kabul etmesin. Kim yaptıysa Allah belasını versin, Allah'tan belasını bulsun. Her şeye rağmen yine de barış olsun istiyoruz. Bu nedir, biz bunu mu hak ettik" dedi. Fırtına kendilerinin sürekli oyalanacağını ve zararlarının karşılanmayacağını düşündüğünü söyledi. İlçedeki 3 bin binanın yıkılarak enkazlarının şehir dışına taşınacağı öğrenildi.

frt4.jpg

frt6.jpg

frt7.jpg

frt8.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.