Yüksekova'da hasar tespit çalışmaları başladı

Yüksekova'da hasar tespit çalışmaları başladı

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Yüksekova'da hasar tespit çalışmalarına başlandığı belirtildi. Hasar tespit çalışmaları için gönderilen 100 kişilik bir ekibe muhtarların eşlik edeceği öğrenildi.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, ilçedeki yoğun bombardıman ve çatışmalar nedeniyle birçok ev ve iş yeri kullanılamaz hale geldi.

İlçede arama tarama çalışmalarının da büyük oranda tamamlanmasının ardından, hasar tespit çalışmalarına başlandığı öğrenildi.

Yüksekova Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı (YÜTSO) Salih Özdemir ve mahalle muhtarlarının geçtiğimiz Çarşamba günü Kaymakam İbrahim Çenet ile yaptıkları toplantının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilçeye 19 ilden 100 kişilik ekip gönderildi.

Mahalle muhtarlarının da eşlik ettiği ekip, hasar tespit çalışmalarına en çok zarar ve ziyanın olduğu Yeşildere, Orman, Mezarlık, Eski Kışla, Cumhuriyet, Kani Heyder, Esentepe, Esenyurt, Dize ve Güngör Mahallelerinden başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.