Yüksekova'da gerginlik çıktı - 30-07-2012

Yüksekova'da gerginlik çıktı - 30-07-2012

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen şenliğin ardından gerginlik çıktı.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - İlçenin eski kışla mahallesinde bulunan Musa Anter Aile parkında saat 20.00'da düzenlenen şenliğe BDP'li Milletvekilleri Esat Canan ve Özal Üçer'in de aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı. Yüksekovalı sanatçıların sahne aldığı şenliğe katılanlar uzun süre Kürtçe şarklılar eşliğinde halay çekti. Şenlik alanına asılan ve üzerinde "15 Ağustos ruhuyla Batı Kürdistan devrimini selamlıyoruz" pankartı dikkat çekti. 

ÇIKAN OLAYLARDAN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN... (VİDEO)

Düzenlenen şenliğin ardından bir grup, Cengiz Topel Caddesi üzerinde havai fişekli gösteri düzenledi. Ardından Cengiz Topel Caddesi üzerinde meşaleli yürüyüş düzenlemek isteyen gruba polis gaz bombaları ile müdahale etti. Polisin havaya uyarı ateşi açtığı olaylar uzun süre devam ederken ilçede yaklaşık 5 dakika boyunca silah sesleri yankılandı. Olaylar sırasında şehir merkezindeki bir elektrik trafosu patlayınca tüm ilçede elektrikler kesildi. 

İlçede çıkan olaylar nedeniyle şehir merkezindeki tüm esnaflar iş yerlerini kapattı. 

Özel harekat timlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda güvenlik görevlisi şehir merkezini zırhlı araçlarla ablukaya aldı.  

Çıkan olaylar yaklaşık 1 saat sürdü. Olayların ardından güvenlik güçleri şehir merkezinden çekilirken şehir merkezi sessizliğe büründü.

ol1.jpg

ol2.jpg

ol3.jpg

ol4.jpg

ol5.jpg

ol6.jpg

ol7.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum