Yüksekova’da enerji kesici ölçüm kabini soyuldu

Yüksekova’da enerji kesici ölçüm kabini soyuldu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, birçok köyün enerjisini sağlayan enerji kesici ölçüm kabini soyuldu.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Alınan bilgilere göre, Yüksekova ilçesinde Vedaş İlçe Müessesesi Müdürlüğü'ne ait, Yüksekova'nin Şemdinli Yolu üzerindeki köylerin elektrik ihtiyacını karşılayan enerji kesici ölçüm kabini akşam saatlerinde soyuldu.

Kabine giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler içeride bulunan malzemelerin büyük bir bölümünü alarak kayıplara karıştı.

Konuyla ilgili bilgi veren VEDAŞ Yüksekova İlçe İşletme Müdürlüğü yetkilileri, kabinin akşam saatlerinde kapısının kırılarak içerdeki tüm malzemelerin çalındığını söyledi.

Yetkilikler, soyulan kabinin Şemdinli Yolu üzerindeki 1-0, 3-0 hatlarının bulunduğu kabin olduğunu belirterek, "Söz konusu kabin bulunduğu yer ile Haruna Geçidi ve Onbaşılar arasındaki bölgeyi kapsıyor. Kabin, bu güzergahtaki enerji nakil hatlarını besliyor. Kabindeki malzemelerin büyük bir bölümü alınmış. Bu yüzden birçok köyümüze enerji vermekte sıkıntı yaşıyoruz" dedi. 

e1-019.jpg

e2-016.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.