Yüksekova'da Cumartesi Anneleri eylemi 2 haftadır yapılamıyor

Yüksekova'da Cumartesi Anneleri eylemi 2 haftadır yapılamıyor

Yüksekova’da her hafta adalet eylemi gerçekleştiren kayıp yakınları ve Cumartesi Annelerinin eylemleri, 2 haftadır yasak nedeniyle yapılamıyor.

BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Çatışmaların yoğunlaştığı ilçede, her hafta adalet arayışlarını sürdüren kayıp yakınları ve Cumartesi Annelerinin eylemi, iki haftadır yasak engeline takılıyor.

İlçenin Sanat Sokağı’nda her Cumartesi saat 12'de toplanan ve faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin akıbetini sorup, faillerinin cezalandırılmasını talep eden kayıp yakınları, ilçede devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle eylemlerini yapamıyor.

Konu hakkında Yüksekova Haber’e açıklamalarda bulunan İHD Yüksekova temsilcisi Muhyettin Önal, her hafta olduğu gibi son iki hafta da adalet arayışlarını sürdürmek istediklerini kaydederek, “Ne yazık ki iki haftadır kayıpların faillerini soramıyoruz. Demokratik taleplerimizi dile getiremiyoruz. Çok kısa zamanda bu savaşın durmasını istiyoruz” dedi.

'SON EYLEMDE FOTOĞRAFLAR ÇOĞALMASIN DEMİŞTİK'

Sokağa çıkma yasağından bir gün önce yapılan eyleme atıfta bulunan Önal, “Son eylemde elimizde taşıdığımız fotoğraflar çoğalmasın demiştik. Ne yazık ki fotoğrafların çoğaldığını bliyoruz. Keşke olmasaydı. Bir an önce çatışmaların son bulmasını, yasağın kaldırılmasını, sorunların demokratik bir şekilde masada çözülmesini diliyoruz. Çatışma; gözyaşıdır, insan hakkı ihlalledir, anaların ağlamasıdır. Silah ile hiçbir sorun çözülmez ifadelerini kullandı.

Önal, konuşmasının sonunda yasağa takılan eylemlerde 2008 yılındaki Newroz kutlamalarında polislerce öldürülen İkbal Yaşar ve Fahretttin Şedal için adalet arayışında olmayı planladıklarını ancak bunun gerçekleşemediğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum