Yüksekova'da çatışmalar köylere de sıçradı!

Yüksekova'da çatışmalar köylere de sıçradı!

Yüksekova’da sokağa çıkma yasağı birinci ayını geride bırakırken, operasyonlar ilçenin Şemdinli yolu üzerine düşen köylere sıçradı. 6 köyün çevresine çok sayıda askerin sevk edildiği öğrenilirken kırsalda gece boyu bombardıman yapıldı.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart’ta hendek ve barikatların kaldırılması gerekçesi ile ilan edilen sokağa çıkma yasağı birinci ayına girdi. Yasak nedeniyle giriş ve çıkışlara kapalı tutulan ilçedeki operasyonlar kırsal bölgelere sıçradı.

Dün gece saat 23.00 sularında ilçeye bağlı Beşbulak (Darê), Altınoluk (Elver), Dedeler (Zizan), Çevreli (Çardivar), Yoncalık (Pirzala) ve Kuruköy (Mexsudava) köylerinin kırsalı yoğun bir bombardıman altına alındı.

Şemdinli yolu üzerinde bulunan Beşbulak (Dara) köyünün çevresine çok sayıda zırhlı araç konumlandırıldı. Köy semaları aydınlatma fişeği ile aydınlatıldı. Sabah saatlerine kadar köyün çevresinde şiddetli patlama ve silah sesleri yankılanmaya devam etti.

Yaklaşık 600 kişinin yaşadığı köyde, vatandaşlar büyük panik ve tedirginlikle evlerine kapandı.

Sabah saatlerinde ise 6 köyün kırsalına binlerce askerin katıldığı büyük bir operasyon yapıldı. Zırhlı araçlar ve helikopter destekli operasyon devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.